Home / Algemeen / Dustin Huisman stopt per direct bij Ajax

Dustin Huisman stopt per direct bij Ajax

Triest nieuws vanaf sportpark de Toekomst. Ajax speler Dustin Huisman (28) stopt per direct met voetballen bij de hoofdklasser. Het kraakbeen in zijn knie is dusdanig versleten dat de risico’s om door te voetballen te groot zijn. Een klap in het gezicht van de sympathieke verdediger, die dit jaar nog niet aan spelen toekwam vanwege dezelfde blessure.

Dustin Huisman is een echte Ajacied die vanuit de jeugd via Haarlem en Ajax Zaterdag een profcontract verdiende bij Jong Ajax en daarna zelfs in de Eerste Divisie speelde bij MVV. Hierna keerde hij terug naar de amateurs en koos hij voor hoofdklasser Quick Boys, waar hij drie seizoenen onder contract stond. Begin dit seizoen keer hij terug bij Ajax, waar hij onder trainer Bart Logchies wilde promoveren naar de Topklasse.

Zo ver kwam het dus niet. Huisman moet voorgoed zijn schoenen aan de wilgen hangen. Huisman reageert aangeslagen:
Huisman:‘Het nieuws is hard aangekomen. Het is net of ik in een gat val. Ik ben vanaf jongst af aan met voetbal bezig geweest. Ik stond vier a vijf keer per week op het veld. Nu zit ik ’s avonds thuis, dat is behoorlijk wennen.’

Huisman denkt erover na hoe hij bij het voetbal betrokken kan blijven.
Huisman:’Ik ga natuurlijk Ajax volgen en wedstrijden bekijken van mijn ploeggenoten. Daarnaast zit ik te denken aan een trainerscursus. We moeten even kijken hoe dat in zijn werk gaat.’

Slecht nieuws dus voor Ajax. Dit seizoen kampt de brigade van Bart Logchies met veel blessures en het wegvallen van Huisman is weer een streep door de rekening. Het ergste is het natuurlijk voor Huisman zelf, die al op zijn 28ste moet stoppen met voetbal.

Noodgedwongen stop Dustin Huisman

Foto: Rob van Vliet