Home / Homepage / Dustin Huisman terug naar Ajax

Dustin Huisman terug naar Ajax

Dustin Huisman keert komend seizoen terug bij de amateurs van Ajax. De Amstelvener komt over van Quick Boys. Huisman speelde al eerder voor de zaterdagtak van de club en kreeg zelfs een profcontract. Zijn debuut in het grote Ajax maakte hij nooit.

Eind februari liet Huisman al weten dat hij Quick Boys zou verlaten. Voor de ploeg uit Katwijk speelde hij meer dan 75 wedstrijden.  In zijn derde seizoen bij de club speelde hij weinig in de basis door een aantal blessures.

Voor Ajax is hij geen onbekende. Begin deze eeuw speelde hij al voor de Amsterdammers om vervolgens in 2004 zijn debuut te maken in het betaalde voetbal in de eerste divisie voor HFC Haarlem (24 wedstrijden, 1 doelpunt). Na ene jaar keerde de 27-jarige Huisman terug naar Ajax waar hij een contract tekende voor twee seizoenen. Zijn debuut in de Arena maakte hij echter nooit. In 2007 stapte hij over naar MVV waar hij twee seizoenen speelde. In Maastricht kwam hij tot dertien wedstrijden (geen goals).

In 2009 keerde hij terg naar de amateurs en koos hij voor  hoofdklasser Quick Boys waar hij dus drie seizoenen voor uit kwam. Huisman scoorde acht keer voor de Katwijkers in die periode.

Aan het eind van het seizoen keert hij dus terug naar zijn jeugdliefde. Naast doelman Tim Orlowski is hij de tweede aanwinst voor de ploeg van Bart Logchies.

foto: www.ajax.nl