Duur, maar terecht puntverlies DVVA tegen Monnickendam

DVVA heeft in de zaterdag tweede klasse A duur puntverlies geleden. In en tegen Monnickendam werd het 1-1. Het gelijkspel was volgens trainer Sjaak Tersteeg wel terecht. De achterstand op koploper HBOK bedraagt nu vier punten. Begin april spelen DVVA en HBOK tegen elkaar.

Tersteeg: “Natuurlijk is het duur puntverlies, maar het is wel een terechte uitslag. Vooral in de tweede helft werd het een knotsgekke wedstrijd en hadden beiden teams kunnen winnen. De competitie blijft spannend. Ik denk dat we over twee wedstrijden meer kunnen zeggen. Op 6 april spelen we tegen HBOK dus dan zullen we het weten.”

DVVA , dat dus meedoet om de titel, krijgt nu met tegenstanders te maken die zich op hun instellen. Net als EVC vorige week deed ook dat Monnickendam dat. De jonge ploeg van Jeroen Kroes speelde zeer compact en maakte het DVVA meer dan lastig. Na tien minuten resulteerde dat in een 1-0 voorsprong door een treffer van Barry de Wolf. Tersteeg: “ Ze hebben voorin twee jonge spitsen (16 en 18 jaar , red) lopen en die waren echt gevaarlijk. Monnickendam is echt een leuke ploeg om te zien spelen. Mijn complimenten. Ze hebben ons spel compleet ontregeld.”

De eerste helft kenden verder weinig hoogtepunten. DVVA had de wind tegen en zag Rob Dekker al na een kwartier uitvallen met een enkelblessure, maar bleef achterin verder goed op de been. Voorin waren de kansen echter zeer spaarzaam. Na de rust hadden de Amsterdammers de wind mee en dat zorgde voor een aantrekkelijke tweede helft.

Tersteeg: “We begonnen toen ook wat beter te voetballen. Aan de andere kant gaven we ook veel ruimte weg. Dus het werd een hele leuke en open wedstrijd.” Na een uur spelen zorgde  Floris van der Geest voor de verdiende gelijkmaker. Daarna ontspon zich een zeer aantrekkelijke duel. DVVA ging voor de winst en dat had tot gevolg dat Monnickendam veel ruimte kreeg. Doelman Daan Waleson  moest en paar keer in actie komen om Monnickendam van scoren af te houden. Tot twee maal toe stond hij oog in oog met een Monnickendam-speler.  Tersteeg: “ We kwamen in die fase echt goed weg.”

Een kwartier voor tijd moest ook Van der Geest met een enkel blessure naar de kant. Verdediger Guus Verhaar rook zijn kans en sloop met een corner mee naar voren. De bal belandde, zo’n vijf meter van de goal, voor zijn voeten, maar de verdediger schoot hoog over. In de laatste minuut leek DVVA dan toch nog de zege te pakken. Een corner werd doorgekopt en bij de tweede paal kreeg Bram Borst een niet te missen kans. Op de doellijn wist hij de bal er echter niet in te krijgen. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Monnickendam nog, maar de treffer bleek wegens buitenspel terecht te zijn afgekeurd.

Tersteeg: “ Met nog zes wedstrijden te gaan is de spanning nog volop aanwezig. Volgende  week spelen we thuis tegen Zandvoort die het momenteel erg goed doen, maar ook HBOK heeft met de uitwedstrijd tegen EVC geen makkelijk programma. Ik denk dat we op 6 april, als we het opnemen tegen HBOK, een stuk meer weten over wie er kampioen zal worden.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassen pagina van zaterdag 2A. In de loop van de middag een samenvatting van HBOK-AMVJ op onze site.

Foto Twitter VV Monnickendam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)