Swift Castricum 1-1

Duur puntverlies Swift

Eerste klasser Swift heeft twee dure punten laten liggen door op het Olympiaplein niet af te rekenen met het op de laatste plaats staande FC Castricum. Het werd 1-1, een stand die al na twaalf minuten was bereikt. Daarmee deed de ploeg van David Vecht zichzelf veel te kort.

Het stond er toch echt op het scorebord. Negentig minuten gespeeld en een 1-1 eindstand. Trainer David Vecht baalde enorm van het puntverlies. En dat werd misschien nog wel erger nadat hij had vernomen dat Breukelen en Barneveld hadden verloren. Vecht: “We hadden gewoon alleen op de tweede plaats kunnen staan met drie punten achterstand op Breukelen. Nu staan we ook tweede maar dan op vijf  punten en met twee andere ploegen (Barneveld en Zwaluwen’30, red.).”

Dat het uiteindelijk zo ver kwam heeft Swift volledig aan zich zelf te danken. De ploeg was veel beter dat Castricum, dat niet voor niets slechts twee punten had voor vandaag, maar verzuimde gewoon om de doelpunten te maken. Daar zag het in het begin trouwens helemaal niet naar uit. Al na acht minuten lag de bal in het net nadat Thomas Goebel met een fantastische lob Swift op 1-0 had gebracht. De Amsterdammers konden er echter maar vijf minuten van genieten want toen stond het al 1-1. Laatste man Sana Cisse, die alle tijd had, treuzelde te lang en zag Sebastiaan Weber de bal van zijn schoen plukken en simpel de 1-1 maken.

Vecht: “ We hebben de gehele wedstrijd het spel bepaald. Zij zijn precies drie keer in de buurt van ons doel geweest. In de laatste tien minuten hebben we nog zoveel kansen gehad dat we gewoon hadden moeten winnen.” Vecht doelt daarmee op de enorme kans die Tijs Boeting kreeg. Hij ging alleen op de doelman van Castricum af maar verzuimde te scoren. Vecht: “En er is ons echt een zuivere strafschop onthouden. Zelf de mensen van Castricum stonden heel raar te kijken toen we die niet kregen.”

Vecht: “Het was een beetje Celtic Barcelona maar ja we moeten gewoon effectief zijn in de dingen die we doen. Ik raak er ook niet van van de leg. Voor ons liggen er nog wel wat uitdagingen want ik denk niet dat Breukelen deze voorsprong van vijf punten vasthoudt. Al moeten we niet naar anderen kijken maar vooral naar ons zelf.”

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van zaterdag 1A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)