Duur weekend voor hoofdklasser Ajax na 2-2 tegen Huizen

Zaterdag hoofdklasser Ajax is in Huizen tegen de plaatselijk SV niet verder gekomen dan ene 2-2 gelijkspel. De ploeg van Bart Logchies kreeg in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker om haar oren.

Logchies: “Als wij het niet afmaken na de 2-1 weet je dat ze in de slotfase alles of niets gaan spelen en dan kan je hem tegen krijgen. De manier waarop was helemaal zuur omdat we gewoon knullig balverlies leiden.”

De  gevolgen zijn nog niet desastreus maar de Amsterdammers hadden goede zaken kunnen doen in de strijd om de derde plaats.  Koploper Sparta Nijkerk speelde gelijk tegen de nummer vier DVS’33 (3-3) en het op de vijfde plaatst staande Odin’59 verloor van Montfoort. Logchies: “ Op die plek moeten we ons toch richten om in aanmerking te komen voor de nacompetitie.”

Al na drie minuten stond Ajax op voorsprong door een benutte vrije trap van Siver Abdulrahman (0-1). Die stand bleef lang op het scorebord staan want pas in de 71ste minuut maakt Huizen de gelijkmaker . Robbert de Graaf scoorde vanaf elf meter (1-1). Logchies: “ Ik vond dat zo’n goedkoop gegeven strafschop. Rience Schurman gaf een schouderduw en Oehlers ging wel heel makkelijk naar de grond. Toch herstellen we ons daarna goed.”

Met Kid Ronday als invaller zocht Ajax wederom de aanvaller. De invalbeurt van de jonge aanvaller, die in de zomer overkwam van Monnickendam,  was zeer goed getimed want Ronday zorgde in de 82 ste minuut voor de 1-2 voorsprong. Logchies: “Dat si dan het positieven van vandaag. Kid maakte zijn eerste goal in het eerste. Dat zal er al een tijd aan te komen maar dit zal wel een verlossing voor hem zijn.”

Helaas was het voor Ajax en Ronday niet de winnende treffer. Dennis Kaars en Ronday verzuimde na de 2-1 de beslissende derde treffer te maken. In de blessuretijd werd Ajax daar hard voor gestraft. Knullig balverlies zorgde er uiteindelijk voor dat Vincent Verbond de 2-2 kon maken.

Komend weekend geen competitie voor Ajax maar het bekertreffen in de derde ronde tegen zondag eersteklasser OFC. Logchies: “Dat is een mooie wedstrijd. Ik kijk er naar uit.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal komende week veel aandacht aan die wedstrijd besteden en volgende weke een samenvatting maken van het duel in de 3e ronde van de beker.

Voor alle uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse kunt u terecht op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.