Dvc Buiksloot heeft de smaak te pakken en verslaat VVZA

In de zondag tweede klasse B heeft dvc Buiksloot de tweede overwinning  van 2014 geboekt. De ploeg van Leeroy Echteld versloeg VVZA uit Amersfoort met 6-3. Bij rust stonden de Amsterdammers met 5-0 voor.

“Alles lukt in de eerste helft”, zegt speler Rainer Sion. “Bij iedere kans was een doelpunt”. Na een kwartier zette Kobina Plange Buiksloot op voorsprong op het kunstgrasveld op Sportpark Buiksloterbanne. De club was uitgeweken naar dat veld omdat het geen risico wilde nemen met het feit dat het veld op Elzenhagen weer afgelast zou worden.

JBE_3173

Na een half uur stond het ineens 3-0. Binnen tien seconden scoorde Roberto de Randamie en Moushine El Yaacoubi  de tweede en de derde treffer. Bij rust was het zelfs 5-0. Ayoub Salihi zorgde voor de vierde treffer en de vijfde kwam uit ene strafschop op naam van Hakim Boudchourt.

Sion: “ Na rust trad er toch wat verslapping op. Iets dat kenmerkend ius voor onze jonge ploeg. Vijf minuten na rust was het ineens 5-2 en niet veel later 5-3.” De doelpunten van VVZA werden gemaakt door Michael Ouwerkerk (2x) en Floria Beltman. Een rode kaart aan de kant van VVZA brak het verzet van de ploeg uit Amersfoort.

JBE_3174

Vlak voor tijd zorgde Nabil Amankour voor de 6-3 eindstand.  Buiksloot klimt door de zege naar de achtte plek en lijkt het voorlopig even afstand genomen te hebben van de onderste plaatsen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)