Home / Algemeen / DVC Buiksloot is de naam

DVC Buiksloot is de naam

Op een bijeenkomst in de kantine van Volewijckers is de naam van de fusieclub bestaande uit DWV en Volewijckers bekend geworden. DVC Buiksloot zal de nieuwe naam worden en kan gelezen worden als DWV-Volewijckers-Combinatie Buiksloot. Hiermee lijkt een lange geschiedenis ten einde gekomen. Buiten veel sentiment was er ook veel hoop vanavond. Beide clubs zijn vol goede moed om er het beste van te maken. Eerder op de dag was de jeugd uitgenodigd om te komen voetballen. De hoge opkomst was een goed voorteken.

De nieuwe naam heeft ook al een geschiedenis. Iedereen werd opgeroepen om een nieuwe naam te verzinnen. Uit de vele inzendingen werd er een selectie van vier namen gemaakt. Vervolgens werden er van beide clubs 15 totaal willekeurige mensen uitgekozen (van F-pupil tot doorgewinterd clubmens) en die hebben besloten dat DVC Buiksloot de beste naam is. Ook zal er een nieuw tenue en logo worden gepresenteerd, maar daar worden de details nog van scherp gesteld. De kleur van het tenue zal echter een kleur zijn die nog niet voorkomt in Amsterdam.

fusie2

Op de druk bezochte bijeenkomst werd er dus een geschiedenis afgesloten en een nieuwe begonnen. Of zoals iemand binnen DWV het zei:’Het doet pijn dat mijn cluppie niet meer bestaat, maar de sfeer vanavond geeft mij veel hoop voor de toekomst en als ik alle perikelen lees bij andere clubs in Amsterdam, dan hebben wij het niet slecht gedaan.’

Foto’s: John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)