Dvc Buiksloot viert 2014 met historische wedstrijd

Fusievereniging dvc Buiksloot is het nieuwe jaar begonnen met een historische wedstrijd. Oud-DWV nam het op tegen oud- De Volewijckers aangezien er van een oud-dvc Buiksloot nog geen spreken is.

Het was begin november toen bij dvc Buiksloot de nieuwjaarsreceptie en de daaraan gekoppelde nieuwjaarswedstrijd ter sprake kwam. Wat te doen met deze wedstrijd aangezien Buisloot 1 tegen Oud Buiksloot in het eerste seizoen na de fusie nog niet mogelijk was. Al vrij snel kwam het idee naar voren om ter ere van de samenvoeging de vergane glorie van beide roemruchte verenigingen tegen elkaar uit te laten komen. En zo geschiede.

Vijf dagen na de jaarwisseling stonden diverse oud eerste elftal spelers van DWV en De Volewijckers onder een heerlijk lente zonnetje op het hoofdveld van Sportpark Elzenhagen. Een greep uit de voormalige Volewijckers die aanwezig waren op Elzenhagen: Eric Faas, Arthur Bos, Paul Michielsen, John Hogenes, Steve Hommes, Wsley Hey, Remi Boshuizen, Hammedi Zagdoudi, Wesley Hey, Sander Pietersen, Raymond & Robin ten Hope, Remco Lankamp, Edward Peters, Ivo Abels, Edward Peters, Ron Falize en Dennis van IJselmuiden.

Aan de kant van de voormalige DWV-ers waren Adil Jamal, Brian Tjon-A-Noek, Fazil & Faried Joemrati, Barry Schutte, Sergej Gemin, Nick Koch, Stefan Matthaei, Delano Derby en vier matadoren uit het laatste kampioensjaar van 2002 Tayfun Demirtas, de broertjes Joemrati en oer DWV-er Harry van Stappershoef aanwezig.

buiksloot reunie

Het werd een wedstrijd der herkenning waarbij de 6-3 eindstand in het voordeel van de oud DWV van ondergeschikte belang was. Elders het op de velden speelde een team van jeugdtrainers tegen de C1 en vermaakte de veteranen zich onderling op weer een ander veld. Vanaf 15.00 uur stroomde de kantine op Sportpark Elzenhagen vol waar het in tijden niet zo druk was geweest. Vice voorzitter Peter van Splunter keek nog één keer terug op het verleden en de fusie van beide clubs maar zeker ook naar de toekomst van de nieuwe vereniging waarbij de verhuizing naar de nieuwe locatie op Buiksloterbanne dit jaar zijn beslag moet krijgen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)