Home / Algemeen / DVS’33 binnen een halfuur klaar met kansloos Ajax

DVS’33 binnen een halfuur klaar met kansloos Ajax

Ajax worstelt zich een weg door de Derde Divisie zaterdag. De ploeg van Yuri Rose leed tegen DVS’33 de derde nederlaag op rij en zakte hierdoor zelfs naar de vijftiende plek, onder de nacompetitiestreep. De bezoekers uit Ermelo waren simpelweg een maatje te groot: 0-2.

Direct vanaf de aftrap dicteerde DVS’33 het spel en stond Ajax met de rug tegen de muur. Al na acht minuten had Oktay Ozturk de 0-1 op zijn schoen. Zijn harde knal vloog rakelings naast. De thuisploeg liep constant achter de feiten aan en keek halverwege de eerste helft alsnog tegen een achterstand aan. De handige Olivier Pilon dook op voor doelman Stephan Veenboer, die hij koeltjes passeerde: 0-1.

Bijna iedere aanval van de gasten was gevaarlijk. Amper drie minuten na de openingstreffer werd het zelfs 0-2. Daniel van Warven profiteerde optimaal van chaotisch uitverdedigen aan Amsterdamse zijde. Ajax moest vrezen voor een afstraffing; de thuisploeg was amper over de middenlijn geweest en DVS’33 bleef domineren. Pas in de 29ste minuut liet Ajax zich zien. Een kopbal van Sonny Pronk (viel na een kwartier in voor de geblesseerd geraakte Kenneth Misa Danso) werd gekeerd door doelman Thodorie Velanas.

Langzaam leken de Amsterdammers zich te herstellen. De thuisploeg kwam bovendien na de rust met een ander gezicht uit de kleedkamer. Direct na de hervatting schoot Ruben Adney net over. Ondanks dat Ajax beter voor de dag kwam en het duel hierdoor meer in balans was, waren de doelgerichte actie nog steeds op een halve hand te tellen. DVS’33 hoefde niet meer zo nodig en kreeg via Van Warven en invaller Berry Powel voldoende kansjes om Ajax nog meer pijn te doen.

Ondanks verwoede pogingen van Ajax om zich in de wedstrijd te knokken, bleek de nummer drie van de ranglijst een maatje te groot. De Amsterdammers krijgen volgende week op bezoek bij middenmoter ODIN’59 de kans om weer boven de nacompetitiestreep te komen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto Dini Spil