DVVA boekt in Opperdoes vijfde zege op rij

Het was binnenhalen en wegwezen voor DVVA. De Amsterdammers gaven de goede serie in de zaterdag tweede klasse A een dito gevolg in en tegen Opperdoes. Bij de hekkensluiter maakte de ploeg van Jeroen Smakman geen fout en blijft daardoor in de race voor de derde periodetitel.

De wedstrijd in Opperdoes is er niet eentje die Smakman nog lang bij zal blijven. “Het belangrijkste was de overwinning. Er viel namelijk niet te voetballen. Het grasveld was belabberd, niet gemaaid, zat vol met kuilen en Opperdoes speelde erg verdedigend.” Op de overwinning viel overigens niets af te dingen. De Amsterdammers kwamen nauwelijks in gevaar en stelden de zege in de tweede helft veilig.

Pas na een uur spelen lukte het Job Arntz om de score te openen. Met dank aan de omstandigheden. De vleugelaanvaller wilde de bal voorgeven, raakte deze niet heel goed en tot ieders verbazing vloog de bal zo het doel in: 0-1. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Jelmer Kos de eindstand op 0-2. Hij controleerde een voorzet van Job Verhoeve en schoot goed raak.

Het betekende de vijfde overwinning op rij. “Het loopt lekker, fijn om nu eens zo’n serie neer te kunnen zetten”, zegt Smakman. “We spelen vol voor de derde periode en het zou leuk zijn wanneer we de nacompetitie kunnen halen.” DVVA deelt de eerste plaats in de derde periode met BOL, dat ook vijftien punten heeft uit zes wedstrijden. Volgende week wacht voor de Amsterdammers de subtopper tegen HBOK. “Dat is een lastig te bespelen ploeg. Wanneer wij daar een resultaat halen en de andere twee wedstrijden (Overbos en Jong Holland, red.) winnen, dat wij er dan zijn. BOL heeft met EDO en ZOB nog een lastig programma, dus hopelijk laten zij nog ergens iets liggen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)