DVVA deelt de punten met Castricum in rood gekleurd duel

In Amsterdam-Oost heeft DVVA de punten moeten delen met Castricum. Het elftal van Sjaak Tersteeg was voetballend sterker dan de bezoekers en kwam twee keer op voorsprong. Dankzij twee strafschoppen won DVVA niet en eindigde het duel in 2-2. De Amsterdammers ontvingen in de slotfase twee rode kaarten en eindigden het duel dus met negen man.

DVVA startte goed en kwam na ongeveer een kwartier spelen al op voorsprong. Een corner van Max Hazewinkel werd hard en hoog binnengekopt door spits Vincent Heimgartner. Niet veel later stonden de gastheren bijna op een  2-0 voorsprong. Aanvoerder Job Verhoeve schoot een vrije trap van Geers richting de bovenhoek, met een knappe redding voorkwam Castricum-doelman Lars Beuke een treffer.

JBE_0086

DVVA was veel sterker dan Castricum, toch kwamen de bezoekers na 25 minuten spelen op gelijke hoogte. Scheidsrechter David Vriesenga bestrafte een wilde verdedigende actie van Thomas Ossenkoppele met een strafschop.  Sebastiaan Weber ging achter de bal staan en schoot de 1-1 hoog tegen de touwen. Amper een minuut later stond DVVA weer op voorsprong. Rechtsback Verhoeve kwam goed op en gaf een voorzet op Heimgartner. De spits legde de bal panklaar voor Geers die van dichtbij raak kopte. Na de 2-1 vergat DVVA de voorsprong uit te bouwen. Zo kregen Heimgartner en Hazewinkel grote mogelijkheden maar wisten zij het net niet te vinden.

JBE_0193

Na de thee gebeurde er niet veel totdat DVVA opnieuw een overtreding in het eigen strafschopgebied beging. Weber ging wederom achter de bal staan en schoot ditmaal laag raak. DVVA leek in de 65ste minuut voor de derde keer op voorsprong te komen. Doelman Beukers trapte verkeerd uit maar zag de poging van Hazewinkel net naast gaan. Twintig minuten voor tijd moest de thuisploeg met tien man verder. Aanvoerder Verhoeve ontving terecht zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Invaller Arian van Diermen nam de aanvoerdersband over maar mocht deze vijf minuten later weer afgeven. De spits kwam veel te hard in op het middenveld en ontving ook een terechte rode kaart. Met negen man en nog een klein kwartier te spelen rook Castricum bloed en gingen zij vol voor de overwinning. Maar de bezoekers konden het DVVA totaal niet lastig maken. De Amsterdammers gaven niks meer weg en bleven dan ook eenvoudig overeind.

JBE_0108

Na het 2-2 gelijkspel heeft DVVA veertien punten en bezet het de achtste plek. De achterstand op koploper AMVJ bedraagt echter maar zes punten. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)