Home / Algemeen / DVVA doet Overbos pijn met monsterzege

DVVA doet Overbos pijn met monsterzege

Geen spaan liet DVVA heel van Overbos. De ploeg van Jeroen Smakman haalde in de zaterdag tweede klasse A flink uit tegen de laagvlieger en scoorde liefst dertien keer. “We moeten veel doelpunten maken, want die zijn in deze fase van de competitie erg belangrijk”, zei Smakman voorafgaand aan de wedstrijd. Later bleek dat zijn team hem goed begrepen had.

DVVA was op alle fronten de betere ploeg en kwam in de tiende minuut op voorsprong. Met een rake kopbal opende Koen van Haaren het bal. Niet veel later maakte Jesper Davidse er zelfs 2-0 van. Even leek Overbos terug te komen, maar dit was van korte duur toen Overbos-doelman Dave Agterhof na zeventien minuten ook de derde tegentreffer moest incasseren, de tweede van de middag voor Davidse. Later moest de sluitpost zich geblesseerd laten vervangen en trok verdediger Roy de Jong de handschoenen aan.

De thuisploeg bleef stormen op het doel van de Hoofddorpers en verdubbelde voor de rust de voorsprong nog naar 6-0. Van Haaren (twee keer) en Kevin Scholten waren hier verantwoordelijk voor. “Bijna alle mogelijkheden hadden we in doelpunten omgezet”, zag aanvoerder Job Verhoeve.

Overbos probeerde het tij te keren, maar maakte een zwakke indruk met de nodige fouten. Dit zette ook door in de tweede helft. Aangezien DVVA slordig was in de afronding, liet de zevende treffer nog op zich wachten. Dat duurde tot de 75ste minuut via invaller Mark van de Hoek. Twee minuten later hadden de gasten de eer nog kunnen redden als Sven Wierda een enorme mogelijkheid had benut.

DVVA behield een ruim veldoverwicht en zette hierna nog flink aan. Via Scholten (twee), Van Haaren (twee), Muus Visser en de tweede van Van de Hoekwerd de stand opgevoerd naar dertien doelpunten. Smakman genoot van zijn ploeg, dat geen genade kende met Overbos. “Niet iedere aanval kan een doelpunt zijn, maar daarmee haalden we wel een vette voldoende. Het doelsaldo kan nog belangrijk worden in de periodestand.”

De Amsterdammers staan in de derde periode op één punt van WVHEDW en Buitenveldert, met nog één wedstrijd te gaan (Jong Holland-uit). Overbos moet in de inhaalwedstrijd tegen Hellas Sport op dinsdagavond aan de bak om een kans te houden op het ontlopen van rechtstreekse degradatie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto’s Herman de Wit