DVVA doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen EDO

In de zaterdag tweede klasse A is DVVA tegen promovendus EDO blijven steken op een punt. De ploeg van Sjaak Tersteeg kwam op eigen veld nog terug van een achterstand, maar liet wel twee punten liggen. “We hebben onszelf tekort gedaan, zulke wedstrijden moet je winnen.”

DVVA was de bovenliggende partij en had in de eerste helft iets meer kansen dan EDO. Het leverde de thuisploeg alleen nog geen succes op, waardoor de kleedkamers met een 0-0 stand werden opgezocht. “Het weer speelde ook een rol”, zei Sjaak Tersteeg. “We speelden op het grasveld, er stond een stevige wind en lastige regen. Het was moeilijk om goed te kunnen voetballen.”

DVVA - EDO

Na rust was het een wonder dat DVVA nog niet op voorsprong was gekomen. Drie enorme kansen volgden elkaar op. Mark van den Hoek kreeg de bal echter op zijn hak gespeeld voor een leeg doel, Timon Hazewinkel had het vizier van dichtbij niet op scherp en raakte even later ook nog de paal. “Een soort comedy capers, echt ongelooflijk dat deze er niet in gingen.” Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Een rake vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde voor de 0-1 voor EDO.

DVVA - EDO

De ploeg uit Haarlem moest vervolgens met tien man verder na een snelle rode kaart voor de zojuist ingevallen rechtsback. De gasten probeerden te leunen op de beperkte voorsprong, maar zes minuten voor tijd kwam DVVA alsnog langszij via Kevin Scholten. Verder kwamen de Amsterdammers echter niet, waardoor er voor de tweede keer op rij met 1-1 werd gelijk gespeeld. “We hebben onszelf tekort gedaan. Zulke wedstrijden moet je winnen.”

DVVA - EDO

Door het gelijke spel is de concurrentie verder uitgelopen. Koploper AFC heeft nu een voorsprong van vier punten en AMVJ is DVVA, dat naar de derde plaats is gezakt, op de ranglijst gepasseerd. “We kunnen nog altijd terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. We hebben het uitstekend gedaan, hebben de eerste periode al gewonnen en doen nog steeds mee.”

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)