DVVA domineert maar verliest van AFC

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA al weer haar derde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Sjaak Tersteeg domineerde lange tijd, stond zelfs 2-1 voor, maar verloor toch met 2-4. Emma’s en Onal scoorde  beiden twee keer voor AFC.

Tersteeg: “ We geven gewoon veel te makkelijk doelpunten weg. Dan kan ik wel iedere week roepen dat we beter zijn maar het tegen houden van doelpunten is natuurlijk ook een kwaliteit en dat doen we dus niet goed. Het is al weken zo dat we zo verliezen dus toeval zal het ook wel niet zijn.”

AFC kwam na ruim twintig minuten op voorsprong. Ene vrije trap van Thijs de Graaf werd door Emmanuel Emma’s ingekopt. AFC trainer Wessel Colijn: “ Het was ene gelijk opgaande wedstrijd. Pas van het laatste kwartier werd DVVA sterker en domineerde het spel.”

Emmanuel Emma's

Dat ‘domineren’ werd pas na rust beloond. Drie minuten na de hervatting zette Muus Visser de ploegen, meer dan terecht, weer op gelijke hoogte.  En in de 67ste minuut was Johan Anema die voor de 2-1 zorgde. Tersteeg: “ Daarna maken we gewoon de derde goal niet. Het is gewoon ongelofelijk dat we deze wedstrijd verliezen.”

Het breekpunt is volgens Colijn de strafschop die AFC krijgt. Colijn: “ In mijn ogen een terechte strafschop.” Murat Onal wordt neergelegd en hij benut zelf de toegekende strafschop. Colijn: “ Vanaf dat moment nemen we het steeds meer over. Bij DVVA stond er ook niet echt iemand op.” De 2-3 komt tien minuten voor tijd van Emma’s en Onal bepaalt met zijn tweede treffer vijf minuten voor tij dop 2-4.

Onal

Colijn: “ Ik snap dat Sjaak (Tersteeg, red.) zegt dat hij onverdiend verloren heeft. Een gelijkspel was een eerlijker verhouding geweest. Zij hebben van een kwartier voor rust tot twintig minuten na rust gedomineerd. Ik ben erg blij met deze zege maar nogmaals ik snap dat Ze teleurgesteld zijn bij DVVA.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)