Home / Algemeen / DVVA en Only Friends maken er een mooie avond van

DVVA en Only Friends maken er een mooie avond van

De clubs in Amsterdam willen elkaar beter leren kennen. Prima zei Rianne van Zandbergen van de KNVB en verantwoordelijk voor het Amsterdams Voetbalverdrag.  Clubs werden middels een ludieke loting aan elkaar gekoppeld. Vorige week kon u al lezen over SVA en dvc Buiksloot. Deze week het verhaal van DVVA en Only Friends.

Zomaar een dinsdagavond op niet zomaar een sportaccommodatie. Zomaar een trainingsavond voor niet zomaar een groep sportende kinderen. Zomaar een beleving van een aantal DVVA’ers bij niet zomaar een jeugdtrainer.

Sportvereniging Only Friends is schitterende inspiratie en DVVA heeft een eerste kennismaking erop zitten met deze unieke sportende vriendengroep.

Het district KNVB West 1 heeft enige tijd geleden het initiatief genomen om Amsterdamse verenigingen meer aan elkaar te binden, dit met als doel om verenigingen van elkaar te laten leren om een nog stabielere plaats in te nemen in de (voetbal)gemeenschap. Alle Amsterdamse amateurvoetbal verenigingen zijn tijdens een voorzittersoverleg door middel van een loting in koppels ingedeeld, eigen initiatief en ideëen moeten de nieuwe samenwerking vervolgens vorm gaan geven.

De ‘loting’ is voor DVVA geweldig uitgevallen, sportvereniging Only Friends is namelijk de vereniging om samen mee op te trekken. Wat maakt Only Friends uniek en inspirerend? Only Friends is een sportvereniging die negentien verschillende sporten aanbiedt aan kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het initiatief is gestart op de velden van AFC en is inmiddels doorgegroeid tot een volwassen vereniging met een indrukwekkende accommodatie in Amsterdam Noord (Ronald Mcdonald Centre).

Samen met Only Friends initiatiefnemer en hoofdtrainer Dennis Gebbink heeft een aantal DVVA’ers op dinsdag 10 december een training ondersteund voor de voetballende jeugteams. De ervaring was schitterend. Is bezieling het juiste woord? Zonder twijfel één van de woorden die de lading dekt!

En nu? Hoe gaan we de band tussen Only Friends en DVVA een blijvend karakter geven? Het selectieteam van Only Friends heeft het niveau van een gemiddeld achtste elftal; welk DVVA team durft de strijd aan? De accommodatie is uitermate geschikt voor een bedrijfsevent en DVVA leden hangen in een flink portie bedrijfsnetwerken. Maar ook, wat kunnen wij van ze leren en waar kunnen zij ons mee helpen? Het contact is gelegd en wordt onderhouden door DVVA sponsorcommissielid Stefan Baars, mail hem voor initiatieven en ideëen, of verzoeken voor meer Only Friends informatie. En tot slot, surf even naar www.onlyfriends.nl!

Bron: website DVVABlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend