DVVA en WV-HEDW delen de punten

De derby tussen DVVA en WV-HEDW in de zaterdag tweede klasse A heeft geen winnaar opgeleverd. In een wedstrijd met twee gezichten hielden beide ploegen elkaar op Sportpark Drieburg in evenwicht met een 1-1 gelijkspel.

In de openingsfase waren de kansen voor WV-HEDW, al hield doelman Daan Waleson DVVA op de been. Na een kwartier spelen greep hij echter mis bij een voorzet van Mick van Moerkerk, maar was het verdediger Guus Verhaar die de inzet van Jesse Stroomberg van de lijn haalde. Twintig minuten later schoot Stroomberg van afstand net langs de paal.

Zes minuten voor rust was de ban gebroken voor de gasten. Cees Smaal draaide goed weg na een lange bal van Max Ribbens en schoof de 0-1 onder doelman Waleson binnen. Aan de andere kant deelde DVVA in de blessuretijd nog een speldenprikje uit, maar na terug koppen van Mark van den Hoek werd een inzet van Max Hazewinkel gepakt.

DVVA - WVHEDW

Al snel in de tweede helft bracht DVVA de stand weer in evenwicht. Na een diepe bal van Verhaar werd bij WV-HEDW geappelleerd voor buitenspel van spits Mark van den Hoek, maar omdat hij de bal niet raakte kon Timon Hazewinkel profiteren en voor de gelijkmaker tekenen (1-1).

Het tweede bedrijf speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Met ruim een uur op de klok kreeg de thuisploeg een enorme kans op de 2-1, maar na terugleggen van Brendon Humble schoof Timon Hazewinkel de bal naast het open doel van WV-HEDW. Zelf hadden de gasten nog weinig in te brengen. DVVA kon het overwicht in de tweede helft niet belonen met nog een treffer, waardoor beide ploegen op een 1-1 gelijkspel bleven steken.

DVVA - WVHEDW

“We kwamen terecht op 1-0 achter en mochten van geluk spreken dat het daar bij bleef”, zei DVVA-trainer Sjaak Tersteeg na afloop. “Na de rust hadden we het middenveld meer in handen maakten we snel gelijk. Daarna hadden we nog genoeg kansen om op voorsprong te komen. Maar ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is, het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor WV-HEDW, de tweede helft waren wij beter.”

Martin Steenvoorden (WV-HEDW) was duidelijk. “In de eerste helft speelden we goed, maar hadden we de wedstrijd al moeten beslissen. Dat lieten we na en daar hebben we het laten liggen. Na rust kregen we het wat moeilijker met de druk van DVVA en gaven we een paar kansen weg.” Door het gelijkspel is WV-HEDW de koppositie in de tweede klasse A kwijtgeraakt aan ZOB. De achterstand bedraagt één punt. “Ik maak me geen zorgen, het staat allemaal dicht bij elkaar. Maar wij moeten uiteindelijk wel kampioen worden.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van 2A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)