DVVA hoopt te kunnen stunten bij koploper HBOK

Een goede serie geeft een team vaak een extra boost en zorgt voor een sprong op de ranglijst. HBOK en DVVA kunnen erover meepraten in de zaterdag tweede klasse A. In de afgelopen anderhalve maand won HBOK vijf keer op rij en is de ploeg van Marc Onsia koploper, DVVA pakte in diezelfde periode slechts vier punten en staat inmiddels vijfde. Komend weekend staan ze tegenover elkaar. “Het zou mooi zijn om bij HBOK te stunten en een fijne serie in te zetten.”

De achterstand van DVVA bedraagt na tien wedstrijden al twaalf punten op HBOK. “Maar zelfs in onze mindere reeks moeten we rustig blijven”, zegt trainer Jeroen Smakman. “We zijn toch iets anders gaan voetballen in vergelijking met vorig jaar, meer aanvallender. Het kost tijd om dat onder de knie te krijgen. Ik snap dat iedereen naar de resultaten kijkt, maar voor ons is het een proces. Wij denken aan de lange termijn. Daarom moeten we ook rustig blijven, proberen te leren van de fouten en ons ontwikkelen.”

HBOK is gezien de stand op de ranglijst de favoriet, al waakt Onsia voor onderschatting. “Het draait niet helemaal bij DVVA, maar het blijft een goede ploeg. Jarenlang spelen ze bovenin de competitie mee, dus we moeten ze zeker niet afschrijven. Als koploper zijn wij nu de te kloppen ploeg, daar zullen we mee moeten leren. Iedereen wil nu extra graag van ons winnen. En vooral tegen een stugge ploeg als DVVA moeten we opletten dat we geen fouten maken.”

Foto Rikus de Lange | Vorig seizoen won HBOK in Zunderdorp met 3-0 van DVVA.
Foto Rikus de Lange | Vorig seizoen won HBOK in Zunderdorp met 3-0 van DVVA.

De Zunderdorpers hebben een voorsprong van twee punten op achtervolger ZOB. “Voor ons is het belangrijk deze weken voor de kerst een gat te slaan met de rest. ZOB speelt binnenkort tegen BOL en WVHEDW, misschien dat ze daar nog iets morsen. Als wij blijven winnen, kunnen we hele goede zaken doen.”

Smakman ziet zijn ploeg het gat van twaalf punten zomaar dichten. “Zo slecht hebben we het niet gedaan, maar er steken dit seizoen een paar ploegen bovenuit. Die zijn verder dan wij, langer bij elkaar en beter op elkaar ingespeeld. Wij hebben tijd nodig. Het gat is inmiddels zo groot omdat zij niet zoveel laten liggen. Hopelijk kunnen we met een fijne serie een beetje bijkomen. Het zou mooi zijn om HBOK te stunten, en ik zie daar ook kansen voor.”

Foto boven: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)