DVVA kan het niet bolwerken tegen De Meern

DVVA kan zich volgende week richten op de seizoen afsluiting tegen het gedegradeerde (voormalig bolwerk) Argon. Bij De Meern leden de Amsterdammers een 1-0 nederlaag. Omdat competitiegenoot Aalsmeer ook punten liet liggen, staat Zuidvogels uit Huizen praktisch niets in de weg de titel op te eisen. Voor DVVA rest niets meer dan de harde werkelijkheid.

Voor coach Wilfred den Breejen zag het er zonnig uit de afgelopen week. Een grote zege op de naaste concurrent. Maar, hij hield ook een slag om de arm. DVVA moest zelf twee keer winnen en dan nog in de wachtstand. Zover kwam het niet. Den Breejen analyseerde helder en nuchter als altijd. ,,In mijn optiek hebben we met elkaar het maximale gepresteerd dit seizoen. We stonden twee wedstrijden voor het einde op de eerste plaats. Dat was ook het hoogst haalbare. Wij hebben een ploeg die kan opleven en toeleven naar topduels. We winnen er ook veel van, we willen ons daar graag mee meten. Maar dan gaan we, met alle respect, onderuit tegen De Meern. Ook tegen SVL en Victoria laten we punten liggen.”

Passief

Het positieve voorgevoel van vorige week ‘we gaan winnen’ maakte plaats voor een omgekeerd gevoel na aanloop van het duel in De Meern. ,,Dat klopt. We zagen het al een beetje aankomen. De Meern bracht bij ons niet de prikkel. We zagen het bij de trainingen deze week. Het was zaterdagmiddag warm, een groot veld en we moesten het spel maken. De Meern zakte in. Zij deden dat hartstikke goed. We kwamen gewoon tekort. Aan de bal waren we niet zuiver genoeg. We deden dingen die we normaal niet zouden doen. Het was te passief, in plaats van agressief.”

DVVA kreeg nog enkele goede kansen. Waar Jelle Spanninga de meeste ballen in het net weet te rossen, miste hij een opgelegde kans van vijf meter. Ook het wapen Jip Molenaar, vorige week tegen Zuidvogels goed voor de openingstreffer, kopte niet raak.

Hard

Den Breejen. ,,De spelers zijn teleurgesteld. We hebben geprobeerd te domineren, maar krijgen eigenlijk maar anderhalve kans. We waren onherkenbaar. Toch vind ik het ongelooflijk wat we hebben gedaan en neergezet dit seizoen. We geven weinig weg, we krijgen weinig tegen. We scoren helaas ook niet heel veel in bepalende duels. Dat was de wedstrijd van vandaag in een notendop. In de laatste minuut krijgen we een counter tegen die de Meern uitstekend uitspeelt. Het is heel zonde. Zuidvogels is denk ik meer dan de terechte kampioen. Wij krijgen nog Argon met een seizoensfeest na afloop en wie weet zit er nog een nacompetitie in. Natuurlijk baal ik even, maar dit is nu de harde waarheid.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)