DVVA kan leven met een punt tegen medekoploper Marken

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA verzuimd alleen de koppositie in te nemen. De strijd tegen medekoploper SV Marken eindigde in 2-2. De Amsterdammers verspeelden tot twee keer toe een voorsprong en speelden een half uur met een man meer.

“We hadden voor rust al het verschil moeten maken”, zegt DVVA-trainer Sjaak Tersteeg en “we speelden een half uur met een man meer, dat hebben we gewoon niet goed uitgespeeld. Al met al kan ik wel leven met een punt gezien de kansen die Marken in de slotfase nog krijgt.”

DVVA en Marken hadden beiden negen punten uit drie wedstrijden. Marken had zelfs nog geen doelpunt tegen gehad en al elf keer gescoord. Na acht minuten kon doelman Yort Willems voor het eerste dit seizoen de bal uit het net halen. Op aangeven van Max Hazewinkel maakte Mark van den Hoek alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen (0-1).

Brendon Humble wordt gefeliciteerd naast hij DVVA weer op voorsprong heeft gezet
Brendon Humble wordt gefeliciteerd nadat hij DVVA weer op voorsprong heeft gezet

Marken kwam echter al snel weer op gelijke hoogte. Eerst ‘wipte’ Rene Commandeur de bal net naast het doel van Daan Waleson, maar na een kwartier was het wel raak. Tijs Klaver, oud speler van De Dijk, hiel goed het overzicht en zorgde er voor dat Arno Boes raak kon schieten (1-1).

Toch was het DVVA dat in de eerste helft het meest verzorgd voetbalde en een licht overwicht had. Na ruim een half uur belandde een vrije trap van voormalig Marken-speler en DVVA-er Muus Visser op het hoofd van Brendon Humble. Die kopte zijn derde treffer van het seizoen achter Willems (1-2). Hazewinkel verzuimde vervolgens om oog-in-oog met de doelman de 1-3 te maken en in de blessuretijd van de eerste heft krulde Van den Hoek een vrije trap op de lat. De 1-2 voorsprong was dan ook een magere afspiegeling van de kansen verhoudingen in de eerste helft.

Mark van den Hoek balat nada zijn vrije trap op de lat terecht is gekomen
Mark van den Hoek baalt nadat zijn vrije trap op de lat terecht is gekomen

Na rust zocht Marken veelvuldig de aanval in de openingsfase. Kevin Giele miste een grote kans, maar niet veel later was het wel gelijk. Job Verhoeve maakte binnen de zestienmeter een overtreding en Giele benutte de terecht toegekende strafschop (2-2).

Toen Arno Boes wegens natrappen na ruim een uur van het veld moest leek de overwinning voor de Amsterdammers voor het grijpen, maar de ploeg van Sjaak Tersteeg wist niet goed om te gaan met man meer situatie. Het was zelfs Marken dat het dichtst bij de winnende treffer was. In de slotfase was het te danken aan doelman Waleson dat het gelijk bleef. Hij redde goed op een inzet van invaller Michiel Appel en zag niet veel later een kopbal van Giele net voorlangs gaan.

Met de 2-2 blijven beide ploeg de koppositie delen, maar door het puntverlies kruipt de concurrente dichterbij. De strijd om de eerste periode is dus nog lang niet beslist. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag tweede klasse A.

Maandag ook beelden en interviews van Marken – DVVA in onze video rubriek ‘De Terugblik’.