Arian van Diermen (gele shirt) scoorde drie keer voor DVVA tegen Zandvoort

DVVA maakt indruk tegen koploper AMVJ

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA, met Arian Van Diermen als uitblinker, lijstaanvoerder AMVJ overtuigend verslagen. Het elftal van Sjaak Tersteeg speelde een goede eerste helft en ging met een 2-0 voorsprong rusten. AMVJ voetbalde erg matig en bracht veel te weinig om het DVVA moeilijk te maken . Twee goals in de slotfase zorgden uiteindelijk voor een 4-0 einduitslag.

AMVJ miste voorafgaand aan het duel vijf basisspelers, waaronder topscorer Rene Boer. De gastheren waren wel compleet en konden weer beschikken over doelman Daan Waleson en spits Van Diermen.

De terugkeer van de aanvaller bleek erg belangrijk te zijn voor DVVA. Waar de Amsterdammers vorige week zonder Van Diermen kans op kans misten was dat deze middag niet het geval. Zo kwam DVVA in de twaalfde minuut al op voorsprong nadat Van Diermen een assist van Muus Visser goed meenam en hard binnen schoot. De thuisclub nam duidelijk geen genoegen met één treffer en ging op jacht naar meer. AMVJ werd overklast en kwam er in het eerste bedrijf totaal niet aan te pas. De tweede treffer kon dan ook niet uitblijven en kwam weer vanaf de voet van Van Diermen. Ditmaal schoot de DVVA-topscorer knap raak nadat AMVJ slecht uitverdedigde. Vlak voor rust kwamen de bezoekers iets beter in het spel en creëerden zij twee goede mogelijkheden. Maar Ricky Kumar liet het na om AMVJ terug in de wedstrijd te brengen.

JBE_4641

In de tweede helft kreeg AMVJ direct een kans op de aansluitingstreffer nadat Mark Schol alleen op doel af kon. De aanvaller ging echter slecht om met de mogelijkheid en schoot naast. De bezoekers hadden in de tweede helft het meeste balbezit maar konden, op de kans van Schol na, niet gevaarlijk worden. Rond de 70ste minuut offerde Maurice Kuyper een verdediger op voor een aanvaller, dit leidde echter niet tot kansen. Door achterin met drie verdedigers te gaan spelen gaf AMVJ vanzelfsprekend meer ruimte weg. In de tachtigste minuut wist DVVA hiervan te profiteren en gooiden zij de wedstrijd definitief in het slot. Ditmaal was Van Diermen de aangever en schoot Sjoerd Geers raak. Vlak voor tijd viel de mooiste treffer van de middag nadat Geers een voorzet van Van Diermen met een halve omhaal tot doelpunt promoveerde. Niet veel later floot de scheidsrechter af en eindigde het duel in 4-0.

Waleson klemt

Ondanks de ruime nederlaag is AMVJ nog steeds koploper in 2A, volgende week kan HBOK deze positie echter overnemen als het inhaalduel tegen BOL wordt gewonnen. DVVA meldt zich ook in de top van het klassement en heeft nog maar een verliespunt minder dan de lijstaanvoerder. Het elftal van Tersteeg wordt met de week sterker en lijkt zich te gaan mengen in de titelstrijd.

Veltman

De DVVA-coach was uiteraard tevreden over het spel van zijn ploeg. Tersteeg: “We voetbalden erg goed en hadden AMVJ in de eerste helft in de houdgreep. Na rust kozen we te snel de diepe bal waardoor AMVJ meer balbezit had. Maar dat is dan ook het enige punt van kritiek, mijn elftal heeft het namelijk uitstekend gedaan vanmiddag.”

Maurice Kuyper vond vooral dat zijn team slecht verdedigde. Kuyper: “Deze nederlaag was eigenlijk al ingecalculeerd. Ik miste teveel basisspelers en moest jongens van het tweede elftal inzetten. Maar dat is geen excuus voor ons slechte spel en dramatische verdedigen. We waren vandaag niet opgewassen tegen DVVA en hebben volkomen verdiend verloren.”

Foto’s John Beckman
Verslag Siem Kannekens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)