04052013 OSV DVVA TERSTEEG

DVVA luidt met monsterzege het jaar uit: 7-0

Praten, praten en nog eens praten. De spelers van Castricum waren het spoor volledig bijster na de 1-0. Binnen vijf minuten vielen er zes gele kaarten wegens aanmerkingen op de leiding. DVVA, de nummer vijf van de tweede klasse A, profiteerde optimaal van het gesteggel aan Castricumse kant. ,,Het was een gekke wedstrijd”, aldus een opgewekte DVVA-trainer Sjaak Tersteeg. De oefenmeester mocht zaterdag zeven keer juichen: 7-0.

Tersteeg kon na een half uur spelen niet bevroeden dat zijn team een monsteruitslag zou gaan neerzetten. DVVA was wel sterker, maar scoorde niet. ,,De eerste dertig minuten waren wij de bovenliggende partij, maar we mochten van geluk spreken dat we niet op achterstand kwamen. Een speler van Castricum knalde de bal op de lat.”

In het laatste kwartier voor rust kantelde het duel volledig. Nadat Sjoerd Geers uit een vrije trap de 1-0 maakte, liep de equipe van Tersteeg snel uit. Dankzij treffers van Geers (strafschop) en Guus Verhaar ging DVVA met een 3-0 voorsprong rusten. ,,Na het openingsdoelpunt was Castricum de draad kwijt. Binnen vijf minuten vielen er zo’n zes gele kaarten wegens praten tegen de leiding. In de rust kreeg een speler van Castricum zelfs zijn tweede gele kaart, omdat hij doorging met protesteren tegen de arbiter.”

De Amsterdammers profiteerden na de theepauze optimaal van de man meer situatie. Door de derde van Geers en een hattrick van Sebastiaan Brommersma verscheen er een zeer riante uitslag op het scorebord: 7-0. ,,Tegen tien man hebben we het goed uitgespeeld.”

Mooie bijkomstigheid is dat DVVA door de ‘slachting’ nog kans maakt op het kampioenschap. Doordat de concurrenten AMVJ en AFC punten verspeelden, doet de formatie van Tersteeg weer mee. ,,Na vorige week dacht ik dat onze kans verkeken was, maar we komen op vijf punten van AMVJ. We hebben dus nog een kans om kampioen te worden.”

Op zaterdag 18 januari hervat DVVA de competitie met een thuiswedstrijd tegen ZOB.

Tekst: Wesley Verboom

Archieffoto: DVVA-trainer Sjaak Tersteeg