DVVA zit er verslagen bij terwijl NFC lachend de kleedkamer opzoekt

DVVA moet punten laten aan NFC

Op papier zou het vandaag een ”makkelijke” pot worden voor DVVA. De nummer twee zou op het eigen veld aantreden tegen NFC dat elfde staat. DVVA kende een reeks van gewonnen wedstrijden terwijl NFC al een tijdje wacht op de nodige punten. Na een rustweekend vanwege regenval, werd er vandaag aangetreden in een wederom regenachtig Amsterdam. De ”makkelijke” pot bleek een geheel ander staartje te krijgen.

De eerste helft domineerde DVVA het spel. NFC probeerde in het tempo mee te gaan en al vroeg druk te zetten. Al in de tweede minuut kende DVVA een grote kans. Daan Bijlard had de 1-0 al op zijn slof, maar vond keeper Mark Coonen op zijn weg. NFC antwoordde in de zevende minuut met een schot van Michael Lippens die oog in oog met de keeper hoog over schoot. De grote kansen bleven uit en het was DVVA die het dichts bij de openingstreffer was maar te veel rondspelen zorgde er voor dat de weg naar het doel nooit gevonden  werd. NFC werd achteruit gedreven, maar wist knap stand te houden. Helaas ontbrak het NFC aan een echte opbouw vandaag en loerde op de counter.

Naarmate de eerste helft vorderde, zakte het tempo in en leek de regen de overhand te krijgen. Pas in de 31ste  minuut weet DVVA met een knap schot van Floris van der Geest het NFC doelman Coonen lastig te maken. De goed spelende Coonen werd hier niet door verrast en pakte ook deze bal. DVVA lijkt voor rust het tempo weer op te willen schroeven om met een goed gevoel de rust in te gaan. Dit uit zich in veelal rommelig voetbal in het strafschopgebied, waar NFC zich knap uit weet te redden. DVVA miste hier duidelijk de koelbloedigheid om het net te vinden. De laatste vijf minuten van de eerste helft komen op naam te staan van de eerder genoemde Marc Coonen. Tot drie keer aan toe weet hij kansen van DVVA om zeep te helpen en hiermee NFC op te been te houden.

Na een flinke sproei beurt van het veld in de rust, komen beiden ploegen met nieuwe moed het veld op. Dit is te zien in het getoonde spel, waarin er op beide helften goed gecombineerd wordt. Het is Mark van den Hoek die voor DVVA een schot lost op het doel van NFC. Een kans die al geteld zou worden, wille het niet dat Marc Coonen vandaag de smaak te pakken had en zich ook hier niet door liet verrassen. Naarmate de tweede helft vordert, het alsmaar harder gaat regenen, lijken de voetbalschoenen zwaarder te worden. Of het nou door de natte sokken kwam of niet, het hoge tempo lijkt ver te zoeken. Zowel DVVA als NFC weten weinig kansen te creëren en leveren voornamelijk strijd op het middenveld.

Lang houden de ploegen de bal niet vast en spitsen worden haast niet bereikt. Wanneer NFC langs de zijlijn tot een uitbraak dreigt te komen is het Rob Dekker die voor DVVA aan de noodrem trekt. Na een tackle van achteren mag hij met rood het veld verlaten. DVVA dreigt hiermee uit zijn spel te raken en NFC ruikt kansen met nog maar een kwartier te spelen. Keeper Daan Waleson van DVVA mengt zich met een knappe solo in het spel, maar moet na balverlies als een speer terug richting doel om een afstandsschot naast zijn te zien gaan.

Op het middenveld worden de nodige verhitte duels gespeeld. In de 83ste  minuut is het Dirk Franken van NFC die bij een duel te laat is en dit moet bekopen met een rode kaart. Met 20 spelers op het veld en nog vijf minuten op de klok is het NFC die op de helft van DVVA een vrije trap weet te versieren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd is het Marcel Wennekes die de vrij trap met een stuiterend balletje in de verre hoek weet te krijgen. De ontlading met dit doelpunt bij NFC is groot. Ook in reservetijd weet de DVVA geen antwoord te geven op dit slotoffensief en verspeelt daarmee drie belangrijke punten.

NFC pakt na drie puntloze wedstrijden de punten die nodig zijn om de stap richting de middenmoot te maken. Volgend weekend word er ingehaald tegen Opperdoes.
Met dit puntenverlies zakt DVVA van de tweede naar de vijfde positie. Het is voor hen zaak om zich volgend weekend door Monnickendam niet te laten verrassen en de zaken weer op te pakken.

Verslag: Stephanie Geel