DVVA overtuigend te sterk voor hekkensluiter OFC (zaterdag)

DVVA heeft in de zaterdag tweede klasse A een ruime en overtuigende zege geboekt op OFC. Op sportpark Drieburg won de ploeg van Jeroen Smakman met 5-1 van de Oostzaners. Het verschil tussen beide ploegen is nu vijf punten op de ranglijst.

Beide ploegen hadden in de eerste vijf wedstrijden nog weinig punten behaald en dus was het belang van de wedstrijd groot. DVVA liet vanaf het eerste fluitsignaal echter zien dat er niets te halen viel voor OFC. De Amsterdammers waren op alle fronten de betere ploeg in de eerste helft. “We hebben vanaf het begin veel strijd geleverd en goede keuzes gemaakt aan de bal,” concludeerde een tevreden DVVA-trainer Jeroen Smakman na afloop.

Het goede spel van DVVA werd ook in de score uitgedrukt. Spits Kevin Scholten beloonde zijn ploeg door een terug gelegde bal vanaf de zestien meter binnen te schieten: 1-0. De Amsterdammers zaten bij rust helemaal op rozen toen Koen van Haaren de bal met links tegen de touwen schoot en daarmee de score verdubbelde.

Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Edzo Kloosterboer werd neergelegd in de zestien meter en Job Verhoeven besliste de wedstrijd door de toegekende penalty te benutten. DVVA nam geen gas terug en Sjoerd Geers schoot op aangeven van Job Arntz feilloos raak: 4-0.

Nadat Jasper Stracke de stand met een kopbal op 5-0 had gebracht, deed OFC met een prachtige goal nog wat terug. Jesper Roele schoot de bal op fraaie wijze in de kruising. Deze treffer was echter voor de statistieken, want DVVA pakte dikverdiend de drie punten. “Als wij doen wat er van ons gevraagd wordt kunnen wij nog veel punten gaan halen. We zijn dit seizoen nog te wisselvallig en moeten er achter zien te komen wat de oorzaak daarvan is. Dit is echter wel een hele goede en verdiende overwinning.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)