Home / Algemeen / DVVA pakt eerste zege bij AMVJ

DVVA pakt eerste zege bij AMVJ

DVVA heeft haar eerste overwinning van het seizoen behaald. In de uitwedstrijd tegen AMVJ werd het duel vlak voor rust beslist door twee goals van het elftal van Sjaak Tersteeg. De gastheren wisten in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer te maken maar konden DVVA verder geen pijn meer doen. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-3.

Nadat scheidsrechter Dokkum voor het beginsignaal floot moesten de weinig aanwezige toeschouwers twintig minuten wachten op de eerste grote mogelijkheid. Een schot vanaf de rand van de zestien van DVVA speler Sjoerd Geers ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later kreeg AMVJ een dot van  een kans. Devery Boldewijn ging alleen op keeper  Daan Waleson af maar wist de doelman niet te passeren, ook de rebound leverde geen treffer op.

20131005_151747

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af waarbij AMVJ een licht overwicht had zonder heel gevaarlijk te worden. Vlak voor rust sloeg DVVA toe en wist het twee keer fraai te scoren. De openingstreffer kwam er na een mooie voorzet van Bram Borst en een knappe kopbal van Arian van Diermen. Enkele minuten later zette Muus Visser goed door aan de linkerflank en gaf hij Borst een niet te missen kans.

In de tweede helft probeerde AMVJ de bezoekers direct onder druk te zetten om zo snel weer in de wedstrijd te komen. Dit lukte echter niet. DVVA bleef simpel overeind en kreeg voldoende ruimte om de score verder uit te bouwen. Zo schoot Christiaan Brommersma vlak na rust maar net langs het doel van AMVJ keeper Levien Rocha en kreeg ook Floris van der Geest ook een goede kans. DVVA vergat het duel echter te beslissen en hield AMVJ in de wedstrijd. Na 65 minuten kregen de gastheren een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Rene Boer ging, na een lange bal alleen richting het doel maar kon de goed keepende Waleson niet passeren. Enkele minuten later viel de treffer voor AMVJ alsnog. Boer wist na een goed genomen corner binnen te koppen en zorgde voor de 1-2.

20131005_152010

De aansluitingstreffer leek het sein voor een moeilijke slotfase voor DVVA. Dit bleek echter niet het geval te zijn. AMVJ kon niet gevaarlijk worden en de bezoekers bleven simpel overeind. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Johan Annema schoot een doorgekopte bal binnen en zorgde voor de 1-3.

DVVA trainer Sjaak Tersteeg was na afloop uiteraard blij met de eerste overwinning van het seizoen. “Ik vond ons de eerste helft niet goed spelen, we maakten teveel verkeerde keuzes en kwamen niet tot voetballen. Na de mooie treffers vlak voor rust zag je dat we meer vertrouwen kregen en hebben we een uitstekende tweede helft op de mat gelegd. Het verschil met de vorige wedstrijden was dat ik nu een  sterkere bank had en de drie wissels ook echt versterkingen waren voor het elftal”.

Kijk voor de uitslagen, stand en programma op de klasse pagina van zaterdag 2A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)