DVVA passeert AMVJ dankzij zege in rommelig duel

DVVA heeft in de zaterdag tweede klasse A goede zaken gedaan door AMVJ met 1-3 te verslaan. De ploeg van Jeroen Smakman gaat de Amstelveners hierdoor voorbij op de ranglijst. AMVJ was in de laatste weken vaak knap terug gekomen na een achterstand, maar kon dat kunstje tegen DVVA niet herhalen.

Mede door de wind, in combinatie met het veld, was het een rommelige wedstrijd met veel lange ballen. Verder dan een paar speldenprikjes kwamen beide ploegen niet. Toch werd in de twintigste minuut de score geopend. AMVJ-doelman Levien Rocha stompte een voorzet van Max Hazewinkel recht in de voeten van verdediger Jasper Stracke, die dit slippertje afstrafte: 0-1.

De wind bleef een hoofdrol spelen. Zo werd een schot van Koen van Haaren gedragen door de wind, maar voorkwam Rocha een tweede tegentreffer. Aan de andere kant van het veld kreeg AMVJ ook een paar goede kansen. De grootste was voor Tim Reuvekamp. Vanaf vijf meter voor het doel mikte hij de bal over. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg de deksel op de neus voor het missen van deze kansen. Opnieuw zag Rocha er niet goed uit, nu bij een schot van Kevin Scholten. “Wij krijgen vier 100% kansen en zij twee halve kansen, maar je staat toch 0-2 achter”, zei Kumar na afloop.

Na de rust bleven de ploegen veel de lange bal hanteren en was er van een tactisch schaakspel weinig sprake. Reuvekamp had opnieuw het vizier niet op scherp door de bal voorlangs het Amsterdamse doel te krullen en aan de andere kant zag Edzo Kloosterboer zijn inzet gestopt worden door Rocha.

Kumar bracht een extra aanvaller om een comeback te forceren, maar het mocht niet baten. Vlak voor het einde besliste Hazewinkel de wedstrijd door uit een kort genomen corner, veroorzaakt door uitglijden van Rocha bij een terugspeelbal, de 0-3 te maken. Dat AMVJ middels een ongelooflijke scrimmage erin slaagde de eer te redden, was slechts voor de statistieken: 1-3.

“De tweede helft hadden wij geen plan. Wel wat besproken in de rust, maar niet terug te zien”, vond Kumar. DVVA-trainer Jeroen Smakman was vooral blij met de drie punten. “Met die wind en dit veld is het ontzettend lastig voetballen, het wordt een beetje casinovoetbal. De ploeg die het langst het omschakelen kan volhouden, wint.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.