DVVA profiteert van misstappen concurrentie na winst op Monnickendam

DVVA heeft in de zaterdag Tweede klasse A goede zaken gedaan. Op het eigen sportpark Drieburg wonnen de mannen van Sjaak Tersteeg met de nodige moeite uiteindelijk met 3-2 van Monnickendam. Doordat de uitslagen op de andere velden gunstig waren en de concurrenten punten lieten liggen, stijgt DVVA naar de derde plaats op de ranglijst.

Monnickendam had een roerige week achter de rug met het (gedwongen) vertrek van Samir Moustafa en Donny Reugebrink en wist dat DVVA nog niet had verloren na de winterstop. Het beloofde dan ook een interessante wedstrijd te worden, te meer omdat de eerste wedstrijd tussen beide teams dik werd gewonnen door Monnickendam. Beide ploegen hadden echter problemen met voetballen op het hobbelige veld, maar dat weerhield DVVA er niet van om een speldenprikje uit te delen in de openingsfase. Op aangeven van Timon Hazewinkel tikte Max Hazewinkel net naast het doel.

IMG_6005

Het tekende de intenties van de thuisploeg, dat al vroeg een tegentreffer moest incasseren. Monnickendam spits Robin Schaaf kon recht op Daan Waleson af en wist de doelman in twee instanties te passeren: 0-1. Een domper voor Tersteeg en zijn spelers, maar DVVA bleef in de eerste helft het meest de aanval zoeken. Dat leidde na een kwart wedstrijd tot de 1-1 toen Thomas Ossenkoppele een afgevallen corner van Timon Hazewinkel snoeihard achter Van Haaster schoot.

IMG_6008

Na de gelijkmaker hield DVVA de druk op Monnickendam, maar het creëerde geen grote mogelijkheden om de score in hun voordeel uit te drukken. Aan de andere kant moest Waleson wel optreden toen de keeper een gevaarlijke vrije trap van Pedro Rodrigues met zijn vingertoppen uit het doel hield. Vlak voor de pauze kwam DVVA zelfs opnieuw op achterstand. Een ogenschijnlijk lichte overtreding van Guus Verhaar op Schaaf resulteerde in een strafschop voor de bezoekers en de topschutter van Monnickendam ging zelf achter de bal staan. Vanaf elf meter faalde Schaaf niet en zijn feilloos ingeschoten penalty betekende dat DVVA met een 1-2 achterstand de kleedkamer opzocht.

IMG_6019

In de rust paste Tersteeg het strijdplan iets aan. Tersteeg: “We hadden met elkaar afgesproken dat we iets meer druk naar voren gingen uitoefenen. We konden ze meer vast zetten en daardoor kregen we goede kansen om te scoren.” Meteen werden Max van Hazewinkel, Vincent Heimgartner en Timon Hazewinkel gevaarlijk voor het doel van Van Haaster en het duurde niet lang voordat DVVA de 2-2 scoorde. Een mooie aanval werd opgezet door Jelle Velzeboer en Heimgartner stelde Brendon Humble in staat om binnen te schieten. Waar de spits van Monnickendam, Schaaf, de eerste helft van zich liet gelden, was Heimgartner heel bedreven na de pauze. Eerst vergat Heimgartner de 3-2 binnen te koppen op aangeven van Job Verhaar, maar even later was hij wel trefzeker met het hoofd uit een voorzet van Vincent van Vliet. DVVA was daarna te slordig om de wedstrijd definitief te beslissen en dat gaf Monnickendam energie om aan een slotoffensief te beginnen. De bezoekers kreeg nog één hele goede kans om een punt over te houden aan de confrontatie met DVVA, maar van dichtbij mikte Kaj Rensen naast. DVVA hield zodoende stand en nadat de prima fluitende scheidsrechter Germs afblies, kon DVVA weer drie punten bijschrijven.

Tersteeg

Tersteeg kon na afloop tevreden zijn over de inzet van zijn ploeg. Tersteeg: “We zijn de laatste weken al goed bezig en dat probeerden we door te zetten vandaag. Het was vandaag alleen moeilijk opbouwen op dit veld, waardoor de lange bal richting de spits vaker werd gezocht. We komen na rust goed terug tot 2-2 en later 3-2, maar we hadden de wedstrijd toen ook moeten beslissen.” Door de overwinning en het puntverlies van de concurrentie kan DVVA weer naar boven kijken. “Doordat we heel veel nieuwe jongens erbij kregen aan het begin van dit seizoen, wilden we onszelf eerst volledig veilig spelen. Ik denk dat we dat zo goed als bereikt hebben; nu gaan we kijken of we bovenin mee kunnen blijven doen. Het is belangrijk dat we dan dit soort potjes blijven winnen en dat is nog niet zo makkelijk!”, aldus de winnende trainer.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag Tweede klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)