Foto Rob Beense: Arian van Diermen heeft een groot aandeel in de goede positie van DVVA

DVVA speelt gelijk tegen Bol maar is toch tevreden

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA een punt overgehouden aan de ontmoeting met BOL . In Broek op Langedijk werd het 2-2. Twee eigen doelpunten, van beiden kanten eentje, kenmerkte de wedstrijd.

DVVA-trainer Sjaak Tersteeg, die nog nooit in Broek op Langendijk was geweest, kon wel leven met de puntendeling. Tersteeg: “Over negentig minuten gezien is het een terechte uitslag. Zeker als je ziet dat ik ene hoop spelers moest missen door blessures en vakantie. Daarnaast werd ik op het laatste moment geconfronteerd met twee spelers die te ziek waren om te spelen.”

Vrijdagavond kreeg Tersteeg het bericht dat aanvoerder Job Verhoeve en middenvelder Muus Visser ziek waren. Zaterdagochtend bleek dat ze inderdaad niet konden spelen. Tersteeg: “ Ik had daardoor nog maar twaalf man over en het tweede speelde in Nieuwengein dus daar kon ik ook niet uit putten.”

Na zo’n 25 minuten kwam DVVA op achterstand door een doelpunt van Greveling maar vlak voor, een uitstekend moment aldus Tersteeg, werd het 1-1. Een eigen doelpunt van Jos Visser zorgde er voor dat DVVA enigszins opgelucht kon gaan rusten. Na de hervatting kwam DVVA middels een treffer van Arian van Diermen op voorsprong. Dat gebeurde zo’n tien minuten na rust. Halverwege het tweede bedrijf werd een schot van Leegwater van richting veranderd en was Daan Waleson kansloos (2-2).

Tersteeg: “ De laatste tien minuten kon het alle kanten op. Veel kansen voor beiden teams. Vooral de sterke en goede spitsen van BOL hadden we moeite mee. Aan de andere kant kregen we zelf ook nog voldoende kansen om te scoren. Ik kan met een gelijkspel dus wel leven.”

Zaterdag speelt DVVA de topper thuis tegen Marken. Tersteeg: “Daar heb ik alle vertrouwen in. Uit verloren we met 3-1 maar ik ben zo goed als compleet zaterdag. Daarna zal het wat lastiger worden omdat er veel jongens op vakantie gaan. DE spanning in deze afdeling is in ieder geval erg groot. Het kan alle kanten op.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto archief Rob Beense: Arian van Diermen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)