Home / slideshow / DVVA trekt Casper Bos aan: “Behoefte om niveau hoger te spelen”
Casper Bos

DVVA trekt Casper Bos aan: “Behoefte om niveau hoger te spelen”

Casper Bos is een van de nieuwe aanwinsten van voetbalclub DVVA. De middenvelder is afkomstig van Loosdrecht, waar hij in een vriendenteam speelde. Volgend seizoen strijdt hij met DVVA opnieuw voor lijfsbehoud.

Ervaring

Bos kwam per toeval bij de voetbalvereniging terecht. “Jan Douwe Glas, die in het tweede elftal van DVVA speelt, is een huisgenootje van mij”, legt hij het eerste contact uit. “Hij heeft mij voorgesteld aan de hoofdtrainer (Lex van der Horst, red.), waarna ik snel heb besloten de overstap te maken.”

De 21-jarige voetballer brengt de nodige ervaring met zich mee. “In mijn jeugd speelde ik bij Almere City in de opleiding. Vanaf de F1 tot en met de B1 voetbalde ik bij de vereniging. Vervolgens heb ik twee tot drie jaar niet gevoetbald, totdat ik weer in een vriendenteam van Loosdrecht aan de slag ging. Ik had de behoefte om komend seizoen een niveau hoger te spelen, dus DVVA kwam op het juiste moment.”

Taak

Hoewel Bos zich eerst voor Van der Horst zal moeten bewijzen, heeft hij vertrouwen erin volgend seizoen een belangrijke rol te vervullen. “Ik weet van mezelf dat ik het spel goed kan verdelen op het middenveld. Daar ben ik een uitstekend aanspeelpunt om de bal vervolgens de juiste richting op te sturen. Bovendien ben ik een box-to-box speler, waardoor ik veel opduik in het zestienmetergebied van de tegenstander.”

Bos hoopt dit volgend seizoen ook bij DVVA te laten zien, wat voor hem weer een stap hogerop is. “Ik hoop komend seizoen bij DVVA te slagen, waarna we wel weer verder zien of ik opnieuw een stap wil maken. Je weet nooit hoe het loopt, maar voor nu richt ik mij op DVVA.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Almere City

DVVA-voorzitter Jill Eekhart: “Plukken de vruchten van het beleid”