Home / slideshow / DVVA-voorzitter Jill Eekhart: “Plukken de vruchten van het beleid”
Jill Eekhart

DVVA-voorzitter Jill Eekhart: “Plukken de vruchten van het beleid”

Jill Eekhart is al bijna drie jaar trots voorzitter van DVVA. Een heftigere periode dan deze heeft zij echter niet meegemaakt. Door het coronavirus moet ze haar zo aan het hart liggende vereniging, waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat, voor een langere periode missen. “Natuurlijk wil je winnen als je voetbalt en tellen prestaties, maar het gaat uiteindelijk ook om de gezelligheid, het plezier en verenigingsbestaan. Dat laatste mis ik gewoon enorm”, vertelt Eekhart.

Coronacrisis

De voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub heeft de afgelopen periode geprobeerd zo goed mogelijk op de crisis te anticiperen. “Als bestuur proberen we te sturen op basis van de informatie die we tot onze beschikking hebben. Toen nog niet duidelijk was of het seizoen ging stoppen, hebben we in kaart gebracht wat de impact zou zijn. Nu het duidelijk is dat het seizoen klaar is, geldt voor ons maar één ding: zorgen dat de club blijft voortbestaan en dat we de financiële maatregelen treffen om gezond te blijven. Voor een gezelligheidsclub als DVVA, waarbij de kantineomzet een belangrijk onderdeel is van de begroting, is dit een enorme aderlating. We hebben echter alle vertrouwen dat het goedkomt.”

Voortgang

Eekhart heeft het gevoel dat ze de afgelopen drie seizoenen gezamenlijk met de andere bestuursleden een hoop voor de club heeft betekend. Vooral op bestuurlijk niveau is de club professioneler geworden, waardoor de samenwerking binnen de vereniging aanzienlijk is verbeterd. “Vorig seizoen hebben we gezorgd voor een versteviging van de technische commissie bij de heren, waar dan ook verse energie zit. Zij zijn momenteel alweer bezig voor nieuwe spelers in het komende seizoen en evaluaties met de huidige spelers.”

Ook bij de vrouwenafdeling zijn er een aantal zaken vooruit gegaan. “Bij de dames hadden we de technische commissie nog niet, dus besloten we dat deze er moest komen. We hebben daar écht tijd en energie in gestopt om dat goed op te bouwen. Daarnaast hebben we een bestuurslid voetbalzaken aangesteld. Met al die aspecten is het ons als bestuur gelukt meer focus aan te brengen en daar plukken we nu de vruchten van.”

Zaterdagselectie

Niet alleen op bestuurlijk vlak loopt het goed, ook het eerste herenelftal van DVVA gaat als een trein. Hoofdtrainer Lex van der Horst, die aan het begin van het seizoen werd aangesteld, functioneert volgens Eekhart uitstekend. “Op het moment dat je een nieuwe trainer aanstelt van buiten de vereniging, moet je altijd afwachten hoe dat uitpakt. Wat mij betreft heeft hij het gedurende het eerste seizoen helemaal waargemaakt. Lex heeft zich uitstekend in DVVA geïntegreerd. Ik merk gewoon dat er simpelweg een goede dynamiek is tussen hem en de selectie. Dat is enorm prettig, want dat betekent dat we daar als bestuur weinig omkijken naar hebben. Lex is écht een aanjager in de manier waarop hij zijn trainingen geeft.”

“Bij DVVA hebben we de ambitie om minimaal tweede klasse te spelen”, gaat Eekhart verder. “Met de nieuwe trainer en veel nieuwe jongens hebben we Lex meegegeven om er een mooi seizoen van te maken en minimaal in de tweede klasse te blijven. Dit seizoen hadden we het behoorlijk lastig. Als de competitie was doorgespeeld, dan hadden we er zeker nog hard aan moeten trekken om in de tweede klasse te blijven. Wat we echter goed zagen, was dat er veel positiviteit in het team zat. Daardoor begon er steeds meer een team te ontstaan. We zijn dus tevreden over hoe Lex het invult.”

Doelstellingen

Aankomende zomer loopt het eerste voorzitterstermijn van Eekhart af, maar ze is nog voldoende ambitieus om de komende jaren wederom met de club stappen vooruit te zetten. “Ik hoop dat de heren over een paar jaar structureel in het bovenste gedeelte van de tweede klasse meedraaien en wellicht een keer naar de eerste klasse toegroeien. Hetzelfde geldt voor ons damesteam waar voorlopig ook voldoende potentie in blijft zitten.”

“Het lijkt ons daarnaast nog altijd voordelig om met een vrijdagavondcompetitie mee te doen. Daarmee kunnen we als vereniging de extreme drukte van zaterdagen met tien tot twaalf wedstrijden weghalen. Bijkomend voordeel is dan dat we extra activiteiten op het sportpark hebben en eveneens werken aan een goede veldbezetting. In een stad die alleen maar groeit, zul je met dit soort initiatieven met z’n allen slimmer moeten omgaan. Dat is een interessante doelstelling voor de toekomst”, aldus Eekhart.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Sportplezier

Van der Horst denkt aan zomercompetitie: “Voldoende animo”

Send this to a friend