DVVA vergeet te winnen bij AFC

Op een winderig sportpark Goed Genoeg heeft DVVA twee punten verloren. Tegen een matig spelend AFC kreeg het elftal van Sjaak Tersteeg in de tweede helft  enorm veel goede mogelijkheden. Al deze kansen werden echter jammerlijk gemist door de bezoekers. Omdat AFC haar spaarzame kansen ook niet wist te benutten eindigde het duel in de tweede klasse A in 0-0.

De weersomstandigheden speelden deze middag een grote rol. Er stond namelijk een straffe wind waardoor het erg lastig voetballen was. AFC had in de eerste helft de wind in de rug en leek hier al snel van te profiteren. Murat Onal mocht namelijk alleen op doel af nadat een lange trap slecht werd beoordeeld door de DVVA-verdediging. Maar de aanvaller kon  doelman Fred Admiraal niet passeren. De betrouwbare tweede doelman stond onder de lat omdat eerste keeper Daan Waleson op vakantie is. In het verdere verloop van de eerste 45 minuten zette DVVA goed druk en werd AFC gedwongen de lange bal te spelen. Hierdoor was goed voetbal onmogelijk en was er barweinig te genieten voor de toeschouwers. AFC kreeg nog wat schietkansen en DVVA testte een aantal keren doelman Berghuis maar gescoord werd er niet.

_MG_8893

Na de thee had DVVA de wind mee, dit was duidelijk te merken aan het spelbeeld. AFC kwam er namelijk niet meer aan te pas en liep alleen maar achter de bal aan. DVVA voetbalde goed over de grond en werd steeds dreigender. In de vijftigste minuut was er de eerste grote mogelijkheid voor de gasten, maar Bram Borst kreeg de bal niet langs Berghuis. Niet veel later zat AFC-verdediger Bram de Jong volledig mis en kon Borst opnieuw alleen op doel af. Maar ook deze mogelijkheid leverde niks op voor DVVA. Rond de 65ste minuut mocht de ongelukkige Borst voor de derde keer op Berghuis af, dit keer schoot de aanvaller het leer in de handen van de goalie.

DVVA bleef de voetballend betere ploeg en het was dan ook wachten op de openingstreffer voor de bezoekers. Maar het zat DVVA niet mee deze middag. Zo belandde een hard schot van Sjoerd Geers op de paal en zag scheidsrechter Knetsch een duidelijke handsbal in de zestien over het hoofd. Vlak voor tijd leek de 0-1 alsnog te vallen nadat Arian van Diermen vernietigend uithaalde. Maar het fraaie schot van de invaller spatte uiteen op de lat. Ook Floris van der Geest kreeg nog een goede kans maar ook hij wist niet te scoren. Niet veel later floot scheidsrechter Knetsch af en eindigde het duel in 0-0.

Onal mist

DVVA-trainer Sjaak Tersteeg kon het puntenverlies moeilijk bevatten. Tersteeg: “Je moet er bij geweest zijn om het te geloven. We hebben ongelofelijk veel goede kansen gehad en hadden recht op een zuivere strafschop. Maar toch verspelen we twee punten, echt een gemiste kans. Het voetbal was daarentegen prima en geeft vertrouwen voor de toekomst.”

AFC-coach Wessel Colijn baalde van de matige wedstrijd van zijn ploeg. Colijn: “Door de harde wind was goed voetbal niet mogelijk en was het gewoon erg slecht vanmiddag. Uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt en zullen we volgende week in Zandvoort beter voor de dag moeten komen. Het wordt namelijk tijd voor de eerste overwinning na de winterstop.”

Foto’s: Tom Poederbach
Verslag: Siem Kannekens