DVVA verliest koppositie na gelijkspel tegen HBOK

In de zaterdag tweede klasse A hebben DVVA en HBOK de punten vanmiddag gedeeld. In een spannend duel op sportpark Drieburg wisten beide ploegen allebei één keer te scoren (1-1). DVVA verloor door het gelijkspel de koppositie aan AFC.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Het probeerde HBOK onder druk te zetten en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de ploeg van Sjaak Tersteeg. Thomas Ossenkoppele schoot van afstand over en Timon Hazewinkel zag zijn inzet in de handen belandden van HBOK-doelman Maarten Daniels. HBOK zakte in en liet DVVA het spel maken.

DVVA HBOK

De bezoekers werden na bijna een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk. Het was aanvallende middenvelder Davey de Haze die de bal veroverde op het middenveld en Mauritsio Helstone wegstuurde. Helstone stuitte vanuit een moeilijke hoek echter op DVVA-keeper Jan Harm Tuerlings. Diezelfde Helstone was twee minuten later wel trefzeker. De rappe aanvaller liep goed door op een lange bal van achteruit en verschalkte de uitglijdende Tuerlings (0-1)

DVVA liep hierdoor achter de feiten aan en HBOK speelde goed vanuit de organisatie en loerde op de counter. Na 25 minuten werd de ploeg hiermee ook gevaarlijk. Burak Yegek legde goed terug op De Haze maar hij schoot met een curve voorlangs. Na ruim een half uur werd Mark van den Hoek voor het eerst in stelling gebracht. De DVVA-spits schoot uit een snel genomen vrije trap in de handen van Daniels. Uit de tegenstoot kwam De Haze net tekort om uit te halen na een goede pass van Helstone. De grootste kans van DVVA kwam vijf minuten voor rust op naam van Brendon Humble. Hij werd in de zestien uitstekend bediend door Max Hazewinkel maar Daniels zorgde met een fraaie redding ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong de rust in ging.

DVVA HBOK

Na de thee kwam er een scherper DVVA uit de kleedkamer. Dit leidde na een halve minuut tot een uitstekende kans. Mark van den Hoek stuurde met een mooie steekpass Timon Hazewinkel weg maar hij trof oog in oog met Daniels de paal. Drie minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Sjoerd Geers pikte de bal een meter of twintig voor de goal op en krulde de bal op fraaie wijze buiten het bereik van Daniels in het doel (1-1). Na de goal van DVVA ging het duel gelijk op en creëerden beide ploegen weinig grote kansen.

Twintig minuten na rust stond Timon van Hazewinkel volledig vrij in de zestien na een hoekschop van Max van Hazewinkel. Hij kreeg de bal echter verkeerd op zijn schoot en zag zijn inzet naast gaan. Tien minuten voor tijd was het invaller Daniel Berendse die nog voor dreiging zorgde aan de kant van HBOK. Eerst gaf hij goed voor op De Haze die over de bal heen maaide en even later schoot hij na een goede actie in de handen van Tuerlings. DVVA claimde na hands van een HBOK-verdediger nog een penalty maar de goed fluitende scheidsrechter Bult legde de bal niet op de stip. Beide ploegen maakten geen aanspraak meer op de overwinning en zo eindigde het duel in een terecht gelijkspel.

HBOK blijft door het gelijkspel voor de derde keer op rij ongeslagen en DVVA weet voor de derde keer op rij niet te winnen. HBOK neemt het volgende week thuis op tegen AMVJ en DVVA gaat op bezoek bij het laaggeklasseerde FC Castricum.

 

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)