Home / Algemeen / DVVA verliest na vroege achterstand ruim van ZOB

DVVA verliest na vroege achterstand ruim van ZOB

DVVA heeft in de zaterdag tweede klasse A op eigen veld een ruime nederlaag moeten incasseren tegen ZOB. Nadat de ploeg van Jeroen Smakman na twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aankeek, verloor het uiteindelijk met 0-4.

Op sportpark Drieburg was de eerste grote kans na vijf minuten voor de thuisploeg. Timon Hazewinkel stuitte na een goede pass van Koen van Haaren op ZOB-keeper Bjorn Huisman en in de rebound schoot van Haaren over. Een paar minuten later kwam ZOB op voorsprong. Een voorzet van Nigel Schaasberg belandde op de hand van Vincent van Vliet en scheidsrechter Smit besloot de bal op de stip te leggen. Kevin Grent faalde niet en schoot feilloos raak.

DVVA verzuimde vervolgens om snel weer langszij te komen. Van Haaren kopte een uitstekende strakke voorzet van Thomas Ossenkoppele over. ZOB was wel effectief en verdubbelde na iets minder dan twintig minuten de score. Muus Visser leed balverlies op het middenveld en Grent strafte dit met een schot van een meter of twintig genadeloos af.

De thuisploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar had moeite om de stugge verdediging van ZOB te breken. De ploeg mocht doelman Daan Waleson danken dat hij na ruim een half uur voorkwam dat Grent zijn derde van de middag maakte. Vijf minuten later lukte het Dave Ninteman wel om Waleson te verschalken, maar bracht Daan Bijlard redding door de bal via de onderkant van de lat op wonderbaarlijke wijze van de lijn te halen.

Een minuut later was DVVA nog dichtbij een doelpunt nadat ZOB-doelman Bjorn Huisman de bal uit een vrije trap door zijn handen liet glippen. Ossenkoppele zag zijn inzet echter van de lijn gehaald worden waardoor ZOB met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

dvva-zob3

In de tweede helft voltrok zich het zelfde spelbeeld als voor rust. ZOB zakte in en gokte op de counter. DVVA maakte het spel maar tot grote kansen leidde dit niet. Alleen Van Haaren was met een kopbal uit een voorzet van Job Arntz gevaarlijk. De bezoekers waren echter het dichtst bij een derde treffer. Waleson redde met een goede reflex op een kopbal van Grent en greep even later goed in op een schot van Schaasberg.

Twintig minuten voor tijd was Grent opnieuw dichtbij een hattrick. Zijn prachtige stift belandde echter op de laat. Een paar minuten later was het wel raak voor Grent toen hij Waleson eenvoudig omspeelde en de bal in het lege doel kon schuiven. De uitblinker tekende ook nog voor zijn vierde treffer door via de binnenkant van de paal raak te schieten. DVVA creëerde te weinig mogelijkheden om een eretreffer te maken. Het had nog recht op een penalty toen een voorzet van Timon Hazewinkel tegen een hand kwam, maar verder dan dat kwam DVVA niet.

Trainer Jeroen Smakman was ondanks de nederlaag tevreden over het spel van zijn ploeg. “Ik vond dat we een goede wedstrijd speelden en de uitslag is naar mijn mening een beetje geflatteerd. Het is geen schande dat we vandaag verloren want ZOB is gewoon een goede ploeg. Het is natuurlijk wel jammer dat we zo ongelukkig op achterstand kwamen. In de tweede helft ga je dan alles of niets spelen en maken zij gebruik van de ruimtes die ontstonden.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.