DVVA verslaat HBOK in blessuretijd

DVVA heeft haar serie overwinningen in de tweede klasse A een vervolg kunnen geven. Tegen HBOK won het elftal van trainer Sjaak Tersteeg voor de vijfde keer achtereen. Nadat HBOK een half uur voor tijd met tien man verder moest viel het enige doelpunt van het duel pas in de 92ste minuut. Voor HBOK zijn de druiven wederom zuur. Het elftal van Don Guezen verloor al voor de vierde maal op rij en zak steeds verder weg op de ranglijst.

Lith

HBOK was vanaf de aftrap de bovenliggende partij op sportpark Drieburg. Met een zorgvuldige opbouw probeerden de bezoekers de weg naar voren te vinden. DVVA kwam er in het eerste bedrijf niet aan te pas en was amper op de helft van HBOK te vinden. In de vijftiende minuut kreeg HBOK haar eerste grote kans. Na een verkeerde pass op het middenveld van DVVA kon Joey Noordenbos alleen op het doel af. Zijn lage inzet werd echter uitstekend met de voet gekeerd door keeper Daan Waleson. Een aantal minuten later wist de doelman zich opnieuw positief te onderscheiden. Een inzet van Henk Abercrombie werd door Waleson stijlvol uit de hoek geplukt. In het resterende gedeelte van de eerste helft was er verder weinig te beleven en dus werd er met een 0-0 stand aan de thee begonnen.

foto

In de tweede helft stond er een ander DVVA op het veld. Zo kreeg het elftal van Tersteeg direct na rust een aantal corners en toonde het elftal meer drang naar voren. Het eerste schot van de thuisclub was er in de 55ste minuut, Arian van Diermen schoot na een mooie combinatie over. Een half uur voor tijd moest HBOK met tien man verder. Een lange trap viel achter de verdediging en zorgde ervoor dat Sjoerd Geers alleen op doeman Rogier Schrama af kon gaan. Wouter Kloes ging in de achtervolging en leek Geers in te halen en hem de bal af te snoepen. De HBOK-verdediger pakte Geers echter vast en kreeg terecht de rode kaart van scheidsrechter De Jong. Een aantal minuten later was de leidsman mild voor DVVA. Een harde overtreding van Stefan Baars leverde slechts een gele kaart op.

veel spelers

Het tiental van HBOK streed in het laatste half uur voor elke meter en was zeker niet minder dan DVVA. Noordenbos leek het elftal in de 70ste minuut dan ook op voorsprong te zetten. De spits omspeelde doelman Waleson maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Rob Dekker. DVVA kreeg haar grootste kans een kwartier voor tijd. Invaller Johan Annema kreeg een vrije doortocht richting het HBOK doel. In plaats van de bal af te geven schoot de aanvaller hard tegen Schrama aan.

kloes duel

Waar de toeschouwers zich al hadden neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel viel er in de blessuretijd toch nog een doelpunt. In de 92ste minuut stuurde Sebastiaan Brommersma zijn broer Christiaan weg. De invaller omspeelde zijn tegenstander en schoot snoeihard binnen. Dit zorgde voor dolle vreugde bij DVVA en grote teleurstelling bij HBOK. Desondanks kregen de bezoekers nog een kans, Abercrombie schoot de laatste mogelijkheid van de wedstrijd echter over het doel van Waleson. Vlak hierna floot de leidsman af en eindigde het matige duel in een 1-0 overwinning voor DVVA.

doelmond

DVVA trainer Tersteeg was na afloop vanzelfsprekend blij met de vijfde overwinning op rij.
Tersteeg:” In de eerste helft kwamen wij er totaal niet aan te pas. De rust heb ik gebruikt om een aantal omzettingen te doen zodat wij meer in het spel voorkwamen. De tweede helft liep het beter, wel vind ik dat we beter hadden moeten omgaan met de man meer situatie. Dat wij de wedstrijd alsnog winnen in de blessuretijd is natuurlijk fantastisch.”

Verslag: Siem Kannekens
Foto’s: Rikus de Lange