DVVA verslaat Marken op overtuigende wijze

DVVA heeft zich in de grote middenmoot van de zaterdag tweede klasse A gemeld. De ploeg van Jeroen Smakman versloeg subtopper Marken met duidelijke cijfers: 4-1.

In het eerste kwartier had DVVA wat moeite met het opportunistische spel van Marken. Nadat Max Hazewinkel na individuele actie de score opende, kantelde het wedstrijdbeeld. Nog voor de rust verdubbelde Daan Bijlard de marge. De verdediger knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar in de kruising: 2-0.

Ook in het begin van de tweede helft voerden de bezoekers de druk op en kwam DVVA een keer goed weg. Een treffer van Kevin Scholten, op aangeven van Edzo Kloosterboer, gooide de wedstrijd vroegtijdig in het slot: 3-0. “Daarna hebben we echt heel veel kansen gehad”, blikte Smakman terug. Koen van Haaren pikte zijn doelpuntje mee door een hoge bal in één keer dood te leggen en vanuit de draai in de korte hoek raak te schieten. De eindstand werd uiteindelijk door een eigen doelpunt van Jasper Stracke op 4-1 bepaald.

“De 4-1 was een magere afspiegeling van de kansen in de tweede helft”, vervolgde Smakman. Ondanks de overtuigende overwinning bleef hij ook kritisch. “Ik vind dat we nog niet goed uitvoeren wat we met elkaar afspreken. Vorige week, tegen Zandvoort (3-3 gelijk), vond ik ons beter spelen.”

De Amsterdammers klommen naar de negende plek. Het verschil met de nacompetitiestreep bedraagt drie punten, de achterstand op nummer drie Arsenal slechts vijf. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.