DVVA viert 86ste verjaardag met zege op WVHEDW

Na het biertje van Sjaak Tersteeg was er bij DVVA nu de verjaardagstaart met een extra grote kers erop. Voor de tweede keer dit seizoen won de ploeg van Jeroen Smakman van WV-HEDW. Op de 86ste verjaardag van de club was de Derby van Amsterdam-Oost een prooi voor de subtopper: 2-1.

Met de overwinning werd meteen een vloek op feestjes van DVVA verholpen. Normaliter verloren de Amsterdammers voorafgaand aan een feestje op de club. Tot vandaag. “Het is altijd een beladen wedstrijd tegen WV-HEDW. Het is toch de club van Sjaak Tersteeg (oud-trainer DVVA, red.). Iedereen is er mee bezig, er staat veel publiek en dit is een mooie overwinning”, zei Smakman, nadat zijn collega Kees Oostermeijer hem indirect feliciteerde als “de kampioen van Amsterdam-Oost”.

DVVA was niet beter, of gevaarlijker, maar ging simpelweg veel effectiever om met de kansen die het kreeg. Nadat WV-HEDW in de openingsfase een paar speldenprikjes uitdeelde – Cees Smaal zag zijn inzet voorlangs gaan en een schot van Ashraf Azzouz eindigde in het zijnet – kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Na goed doorkoppen van Mark van den Hoek kwam de bal terecht bij Job Arntz, die diagonaal raak schoot: 1-0.

In de tweede helft had WV-HEDW het betere van het spel, alleen ontbrak het aan zorgvuldigheid in de buurt van het doel. Met een beetje geluk kwamen de gasten op gelijke hoogte. Guus Tennekes ging gemakkelijk over het been van Daan Bijlard, voldoende voor scheidsrechter Heek voor een strafschop. De penalty van Azzouz werd in eerste instantie gekeerd door doelman Daan Waleson, in de rebound was de middenvelder er op tijd bij om alsnog raak te koppen: 1-1.

DVVA hield het achterin goed gesloten en daar had WV-HEDW het moeilijk mee. “Tegenstanders stellen zich op een bepaalde manier op ons in en daar moeten wij mee om leren gaan. Dan is het wel zaak dat je achterin secuur blijft en voorin zekerder wordt”, aldus Oostermeijer. Een listig schot van Jordy Dijkhuizen werd laag uit de hoek getikt door Waleson, invaller Ruben Loeve vond het doel te hoog en Mick van Moerkerk speelde de bal oog-in-oog met Waleson te ver voor zich uit, waardoor grote kansen onbenut werden gelaten.

De thuisploeg gokte op het ene moment dat de wedstrijd zou beslissen. Dat gebeurde ook in de 85ste minuut. Een voorzet van Roy van de Zilver werd door Kevin Scholten snoeihard raak gekopt: 2-1. Een aanvalsoffensief zorgde voor een enorme flipperkast in het strafschopgebied van DVVA, zonder dat iemand de trekker overhaalde. Oostermeijer: “We dachten allemaal dat de 1-2 eerder zou vallen dan de 2-1, dus dit is zeer frustrerend. Daar ben ik nog wel even twee dagen ziek van.”

Bij DVVA werd de overwinning zeer goed. Smakman: “Voor de winterstop vielen zulke wedstrijden voor ons net de verkeerde kant op. WV-HEDW is in balbezit misschien wel de beste ploeg van de afdeling en wij hebben daar onze kracht tegenover gezet. Een gelijkspel zou de verhoudingen het best weergeven, maar ons harde werken heeft nu geloond.” Dat sommige mensen bij WV-HEDW het kampioenschap opgaven – BOL heeft vijf punten voorsprong en een makkelijker programma – doet Oostermeijer nog niets. Hij blijft hoopvol. “It ain’t over till the fat lady sings.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)