Home / Algemeen / DVVA viert goed oktoberfest na zege

DVVA viert goed oktoberfest na zege

Het mag wel een wonder heten. Trainer Sjaak Tersteeg heeft voor het eerst sinds hij trainer is bij DVVA een wedstrijd gewonnen als er een feestje op het programma staat. DVVA won met 2-0 van EVC en daarna kon het oktoberfest pas echt beginnen.

Tersteeg: “ Het is inderdaad een unicum. Sinds ik hier trainer ben wist ik nooit een wedstrijd te winnen als er iets leuks op het programma stond na afloop. Het werd dus nu eindelijk een echt feestje. Het  was een mooie dag!”

Op de zege van DVVA viel niets af te dingen. Die was namelijk dik en dik verdiend al moet er wel bij vermeld worden dat EVC nog al wat spelers misten. Maar ook DVVA was niet op volle oorlogssterkte. Tersteeg: “ Ik had geen enkele spits tot mijn beschikking. Van Diermen, Annema en Van der Geest waren allemaal ziek , zwak of misselijk. Ik moest nu een middenvelder en mijn centrale verdediger in de voorhoede zetten.”

Ondanks dat gemis kwam de zege nimmer in gevaar al ontsnapten de Amsterdammers al na tien seconden toen EVC de bal op de paal schoot mar dat was dan ook de enige kans over de hele wedstrijd voor de bezoekers. Typerend was het dat de openingstreffer ene eigen doelpunt was. Tersteeg: “ Na een kwartier schoten zij een verkeerde terugspeelbal zo in eigen doel.”

Bij rust was het 2-0. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en Guus Verhaar, de centrale verdediger die in de spits stond, scoorde beheerst. Tersteeg: “ We verzuimen vervolgens om veel meer te scoren.  Steeds hadden we ene man meer situatie die we niet goed uitspeelden.”

Sjoerd Geers ging alleen op de keeper af maar faalde en ook Bram Borst had zij dag niet door een aantal keer een niet te missen kans om zeep hielp. “ Ik werd er bijna moedeloos van”, aldus Tersteeg.  “ Maar al hadden we nog een uur gevoetbald EVC zou nooit scoren.”

Tersteeg lachend: “Ik kon dus eindelijk eens een goed feestje vieren al heb ik het niet al te laat gemaakt hoor.”

DVVA klimt door de zege naar de tiende plaats in tweede klasse A. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina.

 Foto Twitterpagina DVVA: Het oktoberfest in het eigen clubhuis