Home / slideshow / Van der Horst denkt aan zomercompetitie: “Voldoende animo”

Van der Horst denkt aan zomercompetitie: “Voldoende animo”

DVVA-trainer Lex van der Horst kwam tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte van dinsdagavond op een idee. Stel dat we in juni of juli weer mogen voetballen, zou het dan niet leuk zijn een zomercompetitie op te richten? Het zou niet alleen op sportief vlak goed zijn, ook financieel kan het de clubs helpen door deze zware periode heen te komen. “Ik ken persoonlijk zoveel trainers in West I dat ik die eenvoudig kan benaderen”, vertelt de oefenmeester.

Zomercompetitie

Van der Horst ziet het dan ook helemaal voor zich. “Mogelijk kunnen we de maand juni en een gedeelte van juli gebruiken om een soort zomercompetitie op te zetten. De spelers willen natuurlijk ook ontzettend graag weer voetballen, dus ik ben ervan overtuigd dat er veel animo is. Als mensen weer bij elkaar mogen komen, willen zij natuurlijk ook graag naar een partijtje voetballen kijken. Bovendien geeft het de mogelijkheid het clubhuis open te doen, zodat er toch nog wat kan worden verdiend.”

“Als je de maand juni hebt, dan kan je al vier weekenden spelen en een duel doordeweeks voetballen. Op deze manier kan je een hele leuke poule spelen. Daarbij is het van essentieel belang dat elke club daarvan kan profiteren. Dus niet alleen bij DVVA, maar ook bij andere clubs, waardoor iedereen zijn kantineomzet kan genereren. Al helpt het maar een beetje. Het moet overigens absoluut verantwoord zijn en mogen. Aangezien we er nu alvast over nadenken, is er in ieder geval een idee en kunnen we tegen die tijd kijken of we er wat mee gaan doen. Op het moment dat je dat pas op 29 mei gaat bedenken, wordt het natuurlijk kort dag.”

En dus besloot Van der Horst een balletje op te gooien bij zijn collega-trainers, waaruit zeer positieve reacties naar voren kwamen. “Over het algemeen was iedereen heel positief. Ik vroeg wie er interesse had en toen kwamen er zeker een stuk of dertien reacties terug van trainers die geïnteresseerd waren. Dus iedereen vindt het idee heel leuk.”

DVVA

Het voetbal mag momenteel dan wel stilliggen, het betekent allerminst dat Van der Horst kan ontspannen. Als gymdocent en trainer van DVVA is hij thuis volop aan het werk. “Het voetbal gaat wel redelijk door, want we zijn volop in de voorbereiding op het komende seizoen. Zo hebben we besprekingen met alle selectiespelers om de inventariseren welke spelers vertrekken. Dat doen we via videobellen, want het fysieke ligt bijna volledig stil.”

Inmiddels is voor de trainer duidelijk dat hij volgend seizoen over een groot gedeelte van de selectie kan beschikken. “Het overgrote deel van de groep blijft volgend seizoen in tact. Natuurlijk is het bij DVVA zo dat onze selectie bestaat uit jongens die studeren. Als zij ergens een baan krijgen, kunnen ze wellicht vertrekken. Alleen zoals ik het nu kan inschatten, is het verloop deze zomer behoorlijk klein.” Van der Horst is in ieder geval ook na de zomer van de partij. “Het is een fantastische club, echt een onwijs leuke verenging. Er zitten leuke gasten bij de club, het heeft een goed bestuur en alles is uitstekend georganiseerd. Volgend seizoen ga ik dan ook met veel plezier door.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Voormalig Ajax-talent Barakzai in DVVA Heren 10: “Puur plezier hebben”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)