DVVA wint derby van Oost tegen WVHEDW in eerste helft

De derby van Amsterdam-Oost in de zaterdag tweede klasse A is een prooi geworden door DVVA. De ploeg van Jeroen Smakman had de zege tegen WVHEDW te danken aan een succesvolle eerste helft (0-3). Uiteindelijk werd het 2-3, maar meer zat er niet in voor WVHEDW.

De druiven waren zuur voor Sjaak Tersteeg. De technisch coördinator was de afgelopen acht jaar hoofd-verantwoordelijk bij DVVA. Tersteeg : “Het was verdiend en ik gun het die jongens ook, al had ik natuurlijk liever gezien dat WV zou winnen.” Tersteeg toonde zich een sportieve verliezer door direct na afloop een blad bier de kleedkamer van DVVA in te dragen.

_k1_0512

Vooraf was hij nog vol goede moed, maar die illusie kon na twee minuten de ijskast in. Vanaf de rand van de zestienmeter krulde Max Hazewinkel de bal, licht geraakt door de muur, in de kruising achter doelman Jordy Heimens die de zieke Mitchell Dijkstra verving. Aan de andere kant stond er trouwens ook een andere keeper (Davey Spaans) omdat Daan Waleson moest afstuderen.

Na de snelle treffer ging WVHEDW op jacht en kreeg ook kleine kansjes via Marcel van Aken en Timo Boot. DVVA kwam niet echt in de problemen en werd in het zadel geholpen door een overtreding van Heimens. De doelman schoffelde Timon Hazewinkel hard onderuit en mocht nog blij zijn dat het slecht bij een gele kaart bleef. De strafschop werd vervolgens koel door Koen van Haaren binnen geschoten (0-2). Tien minuten voor rust leek het duel beslist toen Job Arntz prachtig vanaf rechts naar binnen soleerde en de 0-3 binnen schoot.

_k1_0655

Na rust hoopten de 200 supporters dat het toch nog een wedstrijd zou worden. Schoten van Akke Pennin en Van Aken leverde niets op, maar de 1-3 viel toch. De ingevallen Cees Smaal zette goed door en Ruben Loeve gaf het laatste zetje. Een minuut later was het weer raak. Smaal schoot en via het bovenbeen van DVVA-er Daan Bijlard werd het zelfs 2-3. Er was toen pas een kwartier gespeeld.

_k1_0683

Waar een stormachtig laatste half uur werd verwacht, gebeurde er weinig meer. Kansen kwamen er pas in de laatste minuten van het duel en die waren nog voor DVVA ook. Invaller Mark van den Hoek was twee keer dicht bij de beslissing. Toen Thomas Ossenkoppele drie minuten voor tijd na zijn tweede gele kaart met rood van het veld moest leek het nog even hectisch te worden. Dat werd het niet. En zo pakte DVVA verdiend drie punten en blijft de ploeg van Jeroen Smakman nog steeds ongeslagen.

Dinsdag een video reportage op de site over deze wedstrijd. Wij volgden Sjaak Tersteeg tijdens het duel tussen zijn twee grote liefdes.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.