DVVA wint in doelpuntrijk duel van EDO

DVVA heeft een overtuigende overwinning geboekt op EDO. De Amsterdammers versloegen de tegenstander in een uitduel met 2-4.

De bezoekers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en stonden binnen een kwartier spelen al op een 0-2 voorsprong. Beide treffers kwamen op naam te staan van Jari van der Meer. Ondertussen zocht ook EDO de aanval en slaagde de club erin om de aansluitingstreffer te forceren, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. Via Julian Laan kwam DVVA echter op 1-3 te staan.

Vlak daarna viel de 2-3 en moest DVVA oppassen dat het niet opnieuw tegen een gelijkmaker aanliep, zoals eerder deze week tegen SV Zandvoort gebeurde. EDO kreeg echter nog voor rust een rode kaart na een opstootje, waarna Lennart Bril eveneens voor de theepauze de 2-4 tegen de touwen aan schoot. In de tweede helft maakten beide ploegen geen treffers meer.

Guido de Graaf, die zaterdagmiddag de honneurs waarnam voor de afwezige Lex van der Horst, keek tevreden terug op het duel. “Na de rode kaart werd het tactisch gezien makkelijker voor ons”, analyseerde hij. “In de tweede helft moesten we vooral geduldig zijn en de overwinning over de streep trekken. Dat hebben we uitstekend gedaan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Wilfred den Breejen volgt Lex van der Horst op bij DVVA

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)