DVVA wint ruim en loopt in op koploper HBOK

In Amsterdam-Oost  heeft DVVA voor de vijfde keer op rij een thuiswedstrijd gewonnen. Het elftal van Sjaak Tersteeg versloeg Zandvoort mede dankzij drie treffers van Arian van Diermen met 4-0. Doordat HBOK niet niet wist te winnen lopen de Amsterdammers in en bedraagt de afstand tot de koploper van 2A nog maar twee punten.

Na afloop was DVVA-trainer Sjaak Tersteeg uiteraard een blij man. Tersteeg: “ Ik vertelde mijn spelers al dat HBOK niet zomaar zou winnen bij EVC. Dat zij uiteindelijk  punten verspelen en wij ruim winnen is natuurlijk prachtig. Als we over twee weken HBOK verslaan passeren we hun op de ranglijst en worden we kampioen. Ik ben ervan overtuigd dat we het dan het niet meer weggeven.”

Tegen Zandvoort waren er deze middag veel afwezigen bij de thuisclub. Zo ontbraken onder meer Stefan Baars, Sjoerd Geers en Floris van der Geest. Desondanks begon DVVA goed en kwamen zij al vroeg op voorsprong. Wie anders dan topscorer Arian van Diermen was verantwoordelijk voor de openingstreffer. De spits was het eindstation van een fraaie aanval over links en tikte de bal tergend langzaam achter Zandvoort-doelman Boy de Vet tegen het net. In het verdere verloor van de eerste helft kreeg DVVA nog een paar halve kansen, door goed optreden van doelman De Vet liep de score niet verder op. De bezoekers speelden in de eerste helft erg matig en kwamen niet verder dan een zwak schot van Kas de Vries.

foto 4 (1)
In de tweede helft had DVVA het 25 minuten lang moeilijk. Zandvoort speelde met meer overtuiging en ging steeds meer in de gelijkmaker geloven. Onder aanvoering van de fanatieke coach Piet Keur zochten de bezoekers de weg naar voren en kregen zij kansen. Zo hadden Roberto Molina Ortega, Patrick van der Oord en Jesse de Haan goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar het vizier van de gasten stond deze middag niet op scherp en dus bleef de 1-0 stand staan.

DVVA-coach Tersteeg greep 25 minuten voor tijd in en bracht Vincent Dekker in het veld. Na deze wissel kreeg DVVA de controle over de wedstrijd terug en lukte het Zandvoort niet meer gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd kopte Guus Verhaar een corner van Muus Visser raak en zorgde hij voor de beslissing van het duel. Na deze mokerslag geloofden de bezoekers het wel en liep DVVA dankzij twee fraaie goals van Arian Van Diermen uit naar een ruime 4-0 zege.

foto 1

Tersteeg was tevreden met het optreden van zijn elftal. Tersteeg: “We misten vandaag een aantal vaste krachten, ik vind dat de vervangers het goed hebben gedaan. Tuurlijk was het niet altijd even fraai vanmiddag en hadden we het 25 minuten lang moeilijk. Maar in deze fase van de competitie telt alleen de winst, met een 4-0 zege hebben we het gewoon prima gedaan.”

Na een vrij weekend gaat DVVA over twee weken op bezoek bij koploper HBOK, een cruciaal duel in de race om het kampioenschap. Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van 2A.