Foto Rikus de Lange: DVVA-HBOK

DVVA wint van HBOK, WVHEDW gelijk

DVVA heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen van HBOK. De winnende treffer kwam uit een zeer dubieus gegeven strafschop. HBOK heeft hiermee kostbare punten verloren en zakt naar de vijfde plaats. Voor DVVA betekende de overwinning dat de ploeg van Sjaak Versteeg ineens op de tweede plek staat.

WVHEDW speelde toch wel verassend met 1-1 gelijk tegen ZOB. De ploeg van Martin Steenvoorden staat nog wel bovenaan in zaterdag 2A, mede omdat Aalsmeer ook niet tot winst kwam.

DVVA-HBOK
In een wedstrijd waarin het meeste balbezit voor HBOK was, ging het toch redelijk gelijk op. Heel veel uitgespeelde kansen leverde het niet op. In de 28e minuut kwam HBOK op 0-1 door Ara Heuvel. Nog voor rust maakte DVVA gelijk uit een corner via Mark van den Hoek.

In de tweede helft het meest besproken moment van de wedstrijd. DVVA kreeg een penalty voor vermeend vasthouden, maar het meerendeel van de toeschouwers en spelers had dit niet gezien. De scheidsrechter was echter onverbiddelijk. Mark van den Hoek scoorde vanaf 11 meter de 2-1. In de slotfase kreeg HBOK nog kansen op de gelijkmaker, maar de ploeg van Don Guezen moest met zuur puntverlies afdruipen.

Foto Rikus de Lange: DVVA en HBOK wachten gespannen op de bal

Guezen:’We waren zelf niet scherp genoeg voor de overwinning misschien, maar die penalty sloeg nergens op. Ik ben er behoorlijk ziek van’.

WVHEDW-ZOB
WVHEDW heeft vandaag ondervonden dat alles niet vanzelf gaat dit seizoen. De ploeg van Martin Steenvoorden had zeer veel moeite om ZOB onder druk te krijgen. Robbert Stuut bracht de Amsterdammers nog wel op voorsprong met een schot dat door de wind zo in het doel zeilde. Djoere de Jong en Achraf Azzouz kregen nog een paar kansjes, maar WVHEDW blonk niet uit in de uitvoering vandaag. Ook nadat ZOB 1-1 had gemaakt lukte het niet om grip te krijgen op de wedstrijd. WVHEDW had nog hoop toen het leek te scoren, maar volgens de scheidsrechter lag de bal niet stil bij de genomen vrije trap. Met 1-1 werd het eindsignaal bereikt.

Martin Steenvoorden was zeer realistisch na afloop.
Steenvoorden:’ZOB heeft het goed gedaan en wij niet. Misschien is dit een goed moment om te realiseren dat dit soort wedstrijden er ook tussen zitten. Het is nog geen Hosanna bij ons.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)