DVVA-WVHEDW eindigt onbeslist

De topper tussen DVVA en WVHEDW in zaterdag 2A is onbeslist geëindigd. Na veel strijd, mooie doelpunten en een rode kaart, stond er na negentig minuten 2-2 op het bord. WVHEDW blijft hierdoor echter aan kop van het klassement staan en liep zelfs een puntje uit op de nummer twee Aalsmeer, dat thuis met 1-2 van HBOK verloor. DVVA staat derde en blijft meedoen om het kampioenschap en met een relatief makkelijk programma voor de boeg is er voldoende hoop op Sportpark Drieburg.

Na de wedstrijd was er de grote vraag wie er nu punten had verspeeld. DVVA dat een 2-0 voorsprong weggaf of WVHEDW dat misschien toch de genadeklap had kunnen uitdelen aan het einde van de wedstrijd? Na wat heen en weer gepraat konden beide ploegen uiteindelijk leven met de onbesliste topper.

Het begin van de wedstrijd was rommelig. Beide ploegen probeerden druk te zetten en dat resulteerde in veel balverlies. Het was niet echt duidelijk wie er nu de bovenliggende partij was. DVVA deelde na een kwartier wel de eerste tik uit. Johan Annema brak door op links, wel of niet in buitenspelpositie, en gaf de bal laag voor. Teun Meurs kon de bal met links, achter zijn standbeen langs, in het doel tikken. Een 1-0 voorsprong voor DVVA. Nog geen minuut later was het aan de andere kant dat Mustafa Aharouay een goede kopkans kreeg na een voorzet van Jesse Stroomberg. Hij miste echter. Dat gaf WVHEDW moed, maar die werd weer snel de kop ingedrukt. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed verwerkt door keeper Joep Albers van WVHEDW. Teun Meurs van DVVA kon terugkoppen en Annema kopte hem binnen. Toch wel een verassende 2-0 voorsprong voor DVVA, dat in deze fase doeltreffender was.

Teun Meurs, doelpunt achter standbeen langs.

In het tweede gedeelte voor de rust probeerde WVHEDW langzamerhand het spel naar zich toe te trekken. Rob van Bunderen werd veelal gezocht voor de combinatie. De aansluiting was er niet altijd. Het gemis van Ruben Loeve, die gisterenavond een enkelblessure aan een potje zaalvoetbal overhield, was merkbaar. Maar met een beetje geluk kreeg WVHEDW toch de aansluitingstreffer. Robbert Stuut bracht de bal vanaf links scherp in. Van Bunderen kopte de bal achterwaarts. Keeper Daan Waleson van DVVA had er misschien bij gekund, maar op het moment dat hij wilde afzetten, gleed hij weg en kon alleen maar kijken hoe de bal in het doel verdween voor de 2-1. DVVA voelde de wedstrijd uit handen glijden en had een paar flinke overtredingen nodig om van zich af te bijten. Toch kon de ploeg van Sjaak Tersteeg met 2-1 de rust halen.

Na rust werd het steeds duidelijker dat de krachten van DVVA steeds meer wegvloeiden en WVHEDW dominanter werd. Maar de dreiging van met name Jesse Stroomberg en Mustafa Aharouay werd niet omgezet in beslissende acties. In de 60ste minuut deed trainer Steenvoorden van WVHEDW een kleine gouden wissel. Hij bracht Thomas Wollersheim in de ploeg. Nog geen vijf minuten later scoorde Wollersheim. Een hoge voorzet vanaf rechts werd weer gemist door keeper Waleson van DVVA. Ook de verdedigers reageerden te traag, waardoor de ingelopen Wollersheim de bal kon aannemen en de uitgelopen Waleson passeerde. Het afwerken was nog een koud kunstje en WVHEDW stond met 2-2 op gelijke hoogte. Doelpuntenmaker Wollersheim had kort daarna pech. Wegens een hamstringblessure moest hij het veld weer verlaten.

Thomas Wollersheim, doelpunt en blessure.

DVVA wankelde en kon er nog maar sporadisch uitkomen. Rik Ossenkoppele probeerde het met een schot, maar veel meer kansen waren er niet voor DVVA. Toen Sjoerd Nossin ook nog zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Aharouay, werd het overleven. Het laatste kwartier veel druk van WVHEDW, dat met een paar kopballen dichtbij de overwinning kwam. De stugge DVVA verdediging hield echter stand. Deze topper kreeg geen winnaar.

Trainer Martin Steenvoorden van WVHEDW reageerde geïrriteerd op het woord ‘gefeliciteerd’ van zijn collega Tersteeg.
Steenvoorden:’Ligt het nu aan mij? Er was toch maar één ploeg die voetbalde vandaag? Zij proberen alles dicht te gooien en hopen op de lengte voorin. Daarbij scoorden ze ook nog een buitenspeldoelpunt. Wij speelden ons eigen spel en hadden kunnen winnen.’

Tersteeg van DVVA was meer relativerend.
Tersteeg:’Wij begonnen goed en zetten druk. Daar hadden zij moeite mee. Onze eerste goal vond ik een goede aanval. Ik wist dat ze in de tweede helft zouden komen. Ik had niet genoeg power op de bank zitten om met wissels iets te kunnen doen. Ik vind het een terechte uitslag en kan ermee leven. Het was spektakel en het komende programma geeft mij goede moed.’