DVVA zonder problemen langs Overbos

DVVA heeft vanmiddag in eigen huis een overtuigende zege geboekt op Overbos. Op sportpark Drieburg werden de Hoofddorpers met 3-1 verslagen. De ploeg van Sjaak Tersteeg blijft door deze overwinning in het spoor van koploper AFC.

DVVA begon voortvarend aan de wedstrijd en het eerste gevaarlijke moment kwam dan ook van de thuisploeg. Een voorzet van Timon Hazewinkel werd bijna in eigen doel gewerkt door Alex Golsteijn. Doelman Donovan Partosoebroto kon dit ternauwernood voorkomen. De bezoekers lieten zich na ruim tien minuten voor het eerst zien. Een goede aanval via Mickey Wever, Jorginho Jainadunsing werd met een volley voorlangs geschoten door aanvoerder Vincent Partosoebroto. Uit de daarop volgende tegenaanval sloeg DVVA toe en kwam het op voorsprong. Een aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk beheerst afgerond door Brendon Humble, die de bal langs Partosoebroto in het doel schoof.

DVVA -OVERBOS2

DVVA was in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg en na twintig minuten kreeg Humble opnieuw een goede kans om de score te verdubbelen. Hij maaide op een voorzet van Max Hazewinkel echter volledig over de bal heen. Twee minuten later kwam Overbos op gelijke hoogte. Partosoebroto bediende spits Maarten Wels met een schitterende pass over de verdediging en Wels schoot onberispelijk raak. Na deze goal nam Overbos het initiatief over. Dit leverde na een half uur spelen kansen op voor Jainadunsing en Wels, maar zij wisten het net niet te vinden. Acht minuten voor rust was het dan toch DVVA wat opnieuw op voorsprong kwam. Max Hazewinkel trok vanaf links naar binnen en zag zijn van richting veranderde schot in de korte hoek achter Partosoebroto verdwijnen. In het vervolg van de eerste helft wisten beide ploegen geen kansen meer te creëren en zo ging DVVA met een kleine voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd de wedstrijd al snel stilgelegd na een ernstige blessure voor Overbos-aanvaller Noud Bruchner. Hij kwam in botsing met DVVA-keeper Jori Veldhuisen en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Langs de lijn werd al gesuggereerd dat hij kampte met een ingeklapte long maar het was onduidelijk wat er precies met hem aan de hand was. De spelers van DVVA zochten even de kleedkamer op en de wedstrijd kon pas een half uur later hervat worden. Na de hervatting was DVVA de betere ploeg en ging het op zoek naar de derde treffer.

DVVA - OVERBOS1

De eerste kans na de hervatting leverde bijna een doelpunt op voor de thuisploeg. Sjoerd Geers controleerde een afvallende bal en haalde vervolgens verwoestend uit. Hij zag zijn schot echter via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren. DVVA ging goed door en dit leverde kansen op voor onder meer Kevin Scholten en Humble, maar zij troffen geen doel. De thuisploeg kreeg even later de grootste kans om het duel in het slot te gooien. Eerst pakte Partosoebroto een schot van spits Mark van den Hoek en vervolgens was de rebound niet besteed aan Timon Hazewinkel en Sjoerd Geers.

DVVA - OVERBOS5

Een kwartier voor tijd besliste DVVA dan toch de wedstrijd. Partosoebroto had eerst nog een antwoord op de kopbal van Scholten, maar uit de daarop volgende corner moest hij het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Van den Hoek. Overbos kwam pas na de 3-1 weer in het stuk voor. Het kreeg nog twee kansen om terug te komen in de wedstrijd. Eerst redde Veldhuisen uitstekend op een kopbal van invaller Yori Schouten en een paar minuten later kreeg hij de hulp van de lat op een kopbal van Yorbin den Ouden. DVVA had de score nog kunnen uitbreiden maar was een paar keer slordig in de eindfase. De zege kwam echter niet meer in gevaar en zo pakte de thuisploeg terecht drie punten.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)