De Meer aanwinsten
Van links naar rechts: Rinaigel Ogenio, Jimmy Smith, Bruno Mendes Niza, Patryck Gajda, Lex Dekker en Tom van Riessen

DWS-aanvaller Rinaigel Ogenio vertrekt naar eersteklasser De Meer

Rinaigel Ogenio maakt de overstap naar de eerste klasse. De aanvaller van DWS was toe aan de volgende stap in zijn loopbaan en gaat daarom een uitdaging aan bij SV De Meer.

DWS en De Meer zaten afgelopen seizoen bij elkaar in de competitie, waardoor zijn nieuwe club hem al eens zag voetballen. Ogenio kreeg na een goed duel het verzoek om een keer met de groep van De Meer mee te trainen. Na twee trainingen was de kersverse eersteklasser overtuigd dat de centrumspits voor komend seizoen een versterking zou zijn, waarna Ogenio besloot om de overstap te wagen.

“Persoonlijk vind ik De Meer qua publiek en sfeer vergelijkbaar met RODA ’23, waar ik hiervoor voetbalde”, vertelt Ogenio, die al vóór het kampioenschap van De Meer bij de Amsterdamse vereniging tekende. “Het maakte voor mij geen verschil of de club zou promoveren. Ik denk dat het een goede ploeg is die tactisch uitstekend in elkaar zit, waardoor het voor mij een mooie uitdaging zal zijn.”

Voor DWS gaat er komend seizoen een hoop veranderen. De vereniging koos er namelijk eerder voor om de stap te maken naar het zaterdagvoetbal. Voor Ogenio was het echter geen reden om bij de club weg te gaan. “Het was absoluut geen probleem om op zaterdag te gaan spelen. Sinds mijn tijd bij RODA ’23 had ik echter al het gevoel dat ik voor mijn kans moest gaan als ik een nieuwe prikkel op een hoger niveau kon krijgen.”

Ogenio genoot naar eigen zeggen zeer van zijn periode bij DWS, waarin hoofdtrainer Patrick van Leeuwen voor een ingrijpende verandering zorgde. “Complimenten aan de trainer, want hij heeft me weten over te halen dat ik in plaats van aan de zijkanten in de spitspositie goed tot mijn recht kom. Hij moest me daarvoor écht overtuigen en bleef maar hameren dat ik met mijn snelheid, kracht en actie dodelijk kon zijn in het zestienmetergebied. Door hem ben ik erin gaan geloven.”

De aanvaller heeft veel zin in komend seizoen, wanneer hij zich kan meten met tegenstanders van een hoger niveau. “Ik verwacht tactisch en aanvallend voetbal, waarbij ik wellicht wat meer ruimte krijg om mijn spel te spelen. Persoonlijk ken ik nog niet al mijn concurrenten, maar dat ga ik wel zien in de voorbereiding. Ik ben vooral erg blij met de stap hogerop.”

Naast Ogenio voegt De Meer ook Jimmy Smith, Bruno Mendes Mina, Patryck Gajda, Lex Dekker, Tom van
Riessen, Taco Goedemans, Queentino Zinhagel, Necati Delibas, Midas Ploem en Denzel de Landes toe aan de selectie.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)