DWS boekt ruime overwinning tijdens Nieuwjaarswedstrijd

De winterstop zit er bijna op, dus hoogtijd voor de clubs om zich gedegen voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Tijdens de traditionele Nieuwjaarswedstrijd van DWS mochten diverse teams hun opwachting maken, waaronder het Eerste Elftal en de Veteranen.

DWS 1

De ploeg van trainer Patrick van Leeuwen speelde om 13.00 uur zijn wedstrijd tegen Zwanenburg. DWS, dat na een mindere periode al zijn duels in december won, kwam sterk uit de startblokken en creëerde direct een aantal grote kansen. Zo was Koenders gevaarlijk na een afvallende bal bij een hoekschop. Hij nam de bal op zijn pantoffel, maar het schot miste snelheid en kracht. Tien minuten later was DWS-topscorer Benhammouch gevaarlijk, maar de lat voorkwam een voorsprong voor de thuisploeg.

Dennis Okoduwa, die zijn kans in het eerste elftal kreeg, speelde een puike wedstrijd en maakte dan ook nog in de eerste helft het eerste doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller, die als diepste spits stond gepositioneerd, kreeg de bal aangespeeld, passeerde drie tegenstanders door de bal onder zijn voet mee te nemen en schoot vervolgens in de korte hoek tegen de touwen. Hij liet daarmee de keeper en verdediging van Zwanenburg compleet kansloos: 1-0.

De voorsprong was in de rust niet meer dan logisch. DWS zocht voortdurend de aanval en wist met Milano Koenders het overwicht op het middenveld te behouden. Aan de andere kant was Zwanenburg slechts twee keer gevaarlijk geweest met een counter over links, al was er geen sprake van een doelpoging. Dat beeld bleef in het tweede bedrijf onveranderd. Wachten was dan ook op een verdubbeling van de voorsprong. Die viel uit een prachtige aanval. Lancine Bamba omspeelde aan de rechterkant zijn tegenstander en gaf voor. Anass Benhammouch stond voor het doel om de bal binnen te werken: 2-0.

DWS ging na het tweede doelpunt nog vrijer voetballen en drukte Nieuwkoop tegen het eigen zestienmetergebied aan. Een paar minuten later kon Benhammouch daardoor ook de 3-0 maken. Hij kreeg van een paar meter afstand de bal op zijn hoofd, maar kopte net over. De 3-0 viel overigens alsnog, want Okoduwa verzilverde zijn goede wedstrijd met een hard schot in de hoek. Een ruime overwinning die vertrouwen moet geven voor de tweede seizoenshelft.

DWS-trainer Van Leeuwen was na afloop meer dan tevreden over het behaalde resultaat. “Aangezien een aantal jongens niet aanwezig waren, heb ik andere spelers de kans gegeven. Ik vind dat ze dat uitstekend hebben opgepakt. Onze spits speelde inderdaad goed, maar ook in de achterhoede heb ik een aantal wijzigingen doorgevoerd die goed hebben uitgepakt.” Van Leeuwen kijkt nu uit naar de competitiehervatting, als DWS direct tegen een aantal lastige tegenstanders speelt. “In deze competitie is elke wedstrijd lastig. We gaan ons best doen om goede resultaten neer te zetten”, aldus Van Leeuwen.

Veteranen

Na het Eerste Elftal van DWS was het tijd voor de Veteranen van de vereniging. Zij speelden een wedstrijd tegen de Ajax Veteranen. Op het veld zagen de toeschouwers onder meer Olaf Lindenbergh: de 45-jarige Purmerendse middenvelder die uitkwam voor AZ, Ajax en ASV De Dijk. Beide ploegen hadden het in het begin lastig, waardoor het duel zich in de openingsfase bovenal op het middenveld afspeelde. Grote kansen kwamen er in de eerste helft niet, mede door goede ingrepen van de verdediging bij beide ploegen.

De tweede helft liet een iets ander spelbeeld zien. Ajax ging steeds meer op de aanval en creëerde kansen voor de openingstreffer. De spits van de Ajax Veteranen, Lenny Macnack, mocht die uiteindelijk maken. Hij dribbelde richting het strafschopgebied en schoot in de korte hoek raak: 0-1. Hoewel het erop leek dat Ajax de wedstrijd naar zich toe zou trekken, was niets minder waar. Na een schitterende aanval over rechts kwam een harde voorzet bij Jeffrey van Groningen, die koelbloedig afwerkte: 1-1. Uiteindelijk maakte bij Ajax Ruben van der Veen alsnog een doelpunt, waarna Ajax met een 1-2 overwinning huiswaarts keerde.

Tekst: Jordi Smit