Home / slideshow / Van Leeuwen gaat voor tweede seizoen bij DWS

Van Leeuwen gaat voor tweede seizoen bij DWS

Patrick van Leeuwen gaat voor een tweede jaar bij DWS, zo maakte hij zaterdagmiddag zelf op de nieuwjaarsreceptie van de club bekend.

Afgelopen zomer besloot hij na 10 jaar Pancratius te verlaten en de stap naar DWS te zetten. Met DWS staat hij halverwege het seizoen op een nette zesde plek in Zondag 2b. De resultaten waren aan het begin van het seizoen wisselvallig, maar de ploeg presteert steeds constanter. Dat resulteert er ook in dat DWS nu gedeeld aan kop gaat in de tweede periode.

Na het 3-0 gewonnen oefenduel met Zwanenburg maakte Van Leeuwen dus zijn contractverlenging bekend: “Ik ben blij dat ik nog een jaar blijf. Vandaag heb ik een aantal jongens buiten onze selectie de kans gegeven. Zij hebben het uitstekend gedaan. Zo kunnen we bouwen aan een steeds bredere selectie.”

“Er was de laatste jaren veel onrust bij DWS en er is eindelijk rust. Er zit nu een bestuur met een goede visie, waar ik ook veel vertrouwen in heb. Bij mijn komst heb ik een hoop nieuwe spelers gehaald, dat gaat nu zijn vruchten afwerpen. Dit jaar willen we zaaien, volgend jaar willen we echt gaan oogsten”, aldus Van Leeuwen. “De groep die ik nu heb is fantastisch, er zit zoveel rek in en het is echt een eenheid. Dat is belangrijk om resultaat te halen.”

Voor dit seizoen wordt er gemikt op een plek bij de top 5, al wordt er gezien de stand in de tweede periode toch stiekem ook omhoog gekeken. Ook voorzitter Remco de Jong doet dat: “We hebben elkaars ambities besproken. In het eerste jaar zijn we voorzichtig geweest en komend jaar willen we echt oogsten. Volgend jaar moet je een goede stap maken om te promoveren.”

Daarbij heeft hij alle vertrouwen in Van Leeuwen: “Binnen een vrij korte tijd heeft Patrick er een leuke, stabiele groep van gemaakt. Dat zien we ook terug. De groep traint bijna compleet, voorgaande jaren zag je weleens dat spelers niet kwamen trainen als ze niet speelden of geen zin hadden. Er is gewoon heel veel plezier in de groep, veel sportieve ambitie. Dat geeft ons heel veel vertrouwen om verder te gaan.”

Er staat een goede selectie, waarbij tijdens de Nieuwjaarswedstrijd al weer enkele nieuwe talenten zich aandienden: “We zijn gezegend met een sterke jeugd, dat is altijd een leuke verrassing. Daarbij hopen we natuurlijk altijd dat er jongens terugkeren. Wij hopen ook op onze eigen Babels. Er zijn genoeg jongens die hun opleiding bij DWS gehad hebben, dus we hopen altijd dat er jongens zijn die hier willen afsluiten”, aldus De Jong.

Foto: Jos Spitteler

DWS-topscorer Benhammouch trots: “We spelen gedurfd voetbal”

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)