Home / slideshow / DWS-doelman Appie mag zich in Friesland bewijzen

DWS-doelman Appie mag zich in Friesland bewijzen

DWS-sluitpost Abdessalam (‘Appie’) Ouboumalne is nog altijd in afwachting voor een definitieve overstap naar Go Ahead Eagles, maar heeft inmiddels ook een tweede trainingsstage weten de bemachtigen. Eind maart krijgt hij zijn kans bij SC Heerenveen.

De Friezen kregen Appie op de korrel na een tip en zijn vervolgens overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Aan het einde van de maand mag de doelman dan ook meedoen aan drie trainingen én een wedstrijd. SC Heerenveen kijkt aan de hand van deze duels of hij daadwerkelijk in de jeugdopleiding wordt geïntegreerd.

Mocht SC Heerenveen met de jonge keeper door willen, dan is het nog niet bekend in welk elftal Appie dan mag aansluiten. Wél weet hij dat hij zijn trainingsstage en wedstrijd zal afwerken bij SC Heerenveen Onder 19. Deze vinden plaats op 23, 24, 30 en 31 maart.

Het keeperstalent van Appie werd al op jonge leeftijd duidelijk. Hij maakte zijn debuut namelijk al op 16-jarige leeftijd en is inmiddels uitgegroeid tot onbetwiste doelman in het eerste elftal van DWS, waarmee hij op de vijfde plaats staat in de tweede klasse.

Tekst: Jordi Smit
Foto: DWS

DWS-keeper ‘Appie’ krijgt de kans bij Go Ahead Eagles: “Schitterende ervaring”

Send this to a friend