Home / slideshow / DWS doet dringende oproep na overlast: “Blijf thuis!”
Cruyff Court

DWS doet dringende oproep na overlast: “Blijf thuis!”

Alle Nederlandse sportverenigingen zijn gesloten, maar dat betekent niet dat mensen massaal binnenblijven. Verschillende Amsterdamse clubs kregen de afgelopen periode te maken met ongevraagd gebruik van de voetbalvelden. DWS schreef zelfs over ‘dubieuze voetbalschooltjes die kinderen trainen’. De verenigingen en gemeente Amsterdam doen dan ook een dringende oproep om niet meer op de velden te komen, tot de overheid weer groen licht geeft.

Cruyff Courts

De maatregelen rondom het coronavirus deed de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema besluiten om de achttien Cruyff Courts die in de stad te vinden zijn, vanaf afgelopen donderdag te sluiten. Door het dichtdoen van de scholen hangen jongeren massaal rondom de trapveldjes en komt het regelmatig voor dat zij niet de gevraagde anderhalve meter afstand houden. Het zorgt ervoor dat zij eenvoudig het virus aan elkaar kunnen overdragen, waardoor de gemeente besloot in actie te komen.

Daarnaast liet burgemeester Halsema deze week weten dat handhavers vaker gaan controleren bij de gesloten sportverenigingen, waar jongeren over de hekken klimmen om alsnog hun favoriete sport te beoefenen. Parken en openbare voetbalvelden blijven voorlopig open.

DWS-velden

De aankondiging om vaker rondom voetbalvelden te controleren, is waarschijnlijk een opluchting voor DWS. De Amsterdamse voetbalclub luidde donderdag op Facebook de noodklok. “Helaas zien we dat onze velden massaal bezet zijn door onder andere allerlei dubieuze voetbalschooltjes die kinderen gewoon trainen. (…) Via deze weg de dringende oproep om je aan de regels van de overheid te houden!” Ook doet de club een oproep naar de ouders. “Ouders, let op je kinderen en ga zeker niet betalen voor dit soort illegale praktijken!”

Tekst: Jordi Smit

DWS-doelman Appie mag zich in Friesland bewijzen

Send this to a friend