DWS en gemeente Amsterdam lossen veldprobleem op

Zondag derdeklasser DWS en de gemeente Amsterdam hebben zonder tussenkomst van de rechter hun geschil over het tweede veld van de club op kunnen lossen. De rechtszaken die vorig seizoen waren gestart zijn inmiddels van de baan. DWS geeft aan het eind van het seizoen een veld terug aan de gemeente, dat het vervolgens weer verhuurt aan hockeyclub Westerpark.

Intensief overleg tussen DWS en de gemeente heeft voor een oplossing gezorgd voor het ontstane geschil. Bestuurslid Remco de Jong: “De gemeente heeft aangegeven DWS graag te willen blijven ondersteunen in haar sportieve en maatschappelijke ambities. Door de nodige investeringen te doen in onze vereniging en sportpark ontstaat er voor de club ook de mogelijkheid om deze ambities te realiseren. In ruil daarvoor zal DWS grasveld 2 na dit seizoen overdragen aan de gemeente en onze buren van Hockeyclub Westerpark.”

DWS wil zich de komende tijd nog meer richten op het verbeteren van het (top)sportklimaat en kan met de toegezegde investeringen daar voorlopig mee uit de voeten. De Jong: “Mocht het in de toekomst nodig zijn om uit te breiden, dan zullen we tegen die tijd weer overleg voeren met de gemeente en andere sportverenigingen op Sportpark Spieringerhorn om te kijken wat mogelijk is. Gezien de ambitieuze plannen die de gemeente heeft voor woningbouw in het gebied rondom Sloterdijk is de nabijheid van een divers en dynamisch sportpark natuurlijk zeer gewenst.”

Naast de sportieve ambities is DWS met de gemeente ook in gesprek over de maatschappelijke ambities te verwezenlijken. De club wil onder andere huiswerkklassen gaan aanbieden aan de jeugd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)