DWS haakt af in titelstrijd na verrassende nederlaag tegen RODA’23

In de zondag derde klasse C is DWS slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. Het werd een frustrerende middag voor de ploeg van Guus Uhlenbeek. Waar zijn elftal normaal gesproken gemakkelijk het net weet te vinden lukte er nu weinig in aanvallend opzicht. RODA ging er uiteindelijk met de zege vandoor: 1-2

Op basis van het doelsaldo van beide teams kon men een doelpuntrijke wedstrijd verwachten. Zeker nadat RODA in de vierde minuut brutaal de leiding nam. Na een mooie aanval behield Junior Tiller goed het overzicht en zo kon Nick Albers eenvoudig binnenschieten: 0-1. Dit was het startsein van een levendige openingsfase waarin het spel op en neer golfde. Lennart Rust slaagde er bijna in om de marge van RODA te verdubbelen. Zijn schot van 25 meter ging via de buitenkant van de paal naast.

DWS ergerde zich in de eerste helft veelvuldig aan de scheidsrechter en Guus Uhlenbeek kon zich niet beheersen. De coach ging in discussie met de leidsman en dit kwam hem duur te staan. Uhlenbeek kon achter de dug-out plaatsnemen. Amper een paar minuten later zag hij toe hoe Mohamed Aznag de stand weer in evenwicht bracht. De aanvoerder stond op de goede plek nadat de bal terugkwam van de lat. Na deze treffer werd DWS steeds sterker en Aznag was dichtbij zijn tweede treffer. Hij kon zijn kopbal net niet genoeg richting meegeven.

Foto Koos van der Leest | Junior Tiller (l) en Delano Patrick strijden om de bal

Wie na de rust een stormloop van DWS verwachtte kwam bedrogen uit. Het was namelijk RODA dat het beste uit de kleedkamer kwam. Het had wel een beetje geluk nodig om voor de tweede keer tot scoren te komen. Een vrije trap van Maikel Keur werd van richting veranderd en daardoor stond Selattin Dagasan op het verkeerde been: 1-2. DWS probeerde hierna RODA weer bij de strot te grijpen. Het lukte echter nauwelijks om de zorgvuldig opgebouwde muur van RODA te doorbreken.

Foto Koos van der Leest | Nick Albers (r) in duel met Chad de Jong

De ultieme kans op de gelijkmaker zou er wel komen. Chad de Jong draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en leek te gaan scoren. Van dichtbij mikte de spits net iets te hoog waardoor de lat de gelijkmaker in de weg stond. In het restant kwam RODA niet meer in de problemen. Het spel van DWS was simpelweg niet verrassend genoeg. De ingevallen Tim Steij kon nog bijna profiteren van de ruimte die de thuisploeg weggaf in de laatste minuten. Dagasan redde met een goede reflex. Na een flink aantal minuten extra tijd vond de scheidsrechter het mooi geweest.

”Wij hebben deze wedstrijd op karakter gewonnen”, aldus Cor ten Bosch. ”Dat was ook onze opzet vandaag.  DWS heeft geweldige spelers maar ze hebben het moeilijk op gewoon gras. Het geluk was een keer aan onze kant vandaag.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C

Verslag: Maarten Daniels
Foto’s: Koos van der Leest